Dosudio prvi penal protiv Barcelone nakon dvije godine, pa dobio suspenziju

Screenshot: Youtube

MATEU LAHOZ, ugledni španjolski međunarodni sudac 1. ožujka 2018., u 26. prvenstvenom kolu i 48. minuti utakmice Las Palmas - Barcelona, ušao je u povijest La Lige.

Tada je zbog igranja rukom Lucasa Dignea dosudio penal protiv Barcelone, iz kojeg Calleri zabija za konačnih 1:1.  Ovakva "presuda" Barceloni u španjolskom nogometnom prvenstvu zadnji put donesena je prije više od dvije godine.
 
Točnije, 14. veljače 2016. sudac Hernandez Hernandez bio je zadnji koji se odvažio na ovaj potez, kada je nakon Albina prekršaja pokazao na jedanaesterac, iz kojeg je zabio Guidetti. Ali Barcelona je na tom susretu Celtu pobijedila 6:1.
 
Od tada je prošlo 746 dana da se nijedan sudac nije odvažio pokazati na penal protiv Barce. Za to vrijeme za nju su bili laki na obaraču i dosudili su joj 21 jedanaesterac.

Lahoz je u ovom razdoblju 26 puta vodio utakmice Barcelone i pet puta je pokazao na penal u njenu korist, a kod Las Palmasa je prvi put napravio suprotno.
 
Ali svi španjolski mediji, pa čak i oni skloni Realu, u izvještajima s utakmice isticali su da je Lahoz dosudio krajnje dvojben penal protiv Barcelone, prilikom kojeg Digne nije namjerno igrao rukom, kako su tvrdili i sudački eksperti angažirani u medijima.
 
Osim toga, goste je teško oštetio i u prvom poluvremenu. Tada je Las Palmasov golman Chichizola igrao rukom van kaznenog prostora, a sudac ga nije isključio. 

Obje velike greške na štetu Barcelone potvrdila je i sudačka komisija La Lige. Na sastanku pod predsjedanjem uglednog suca Eduarda Iturraldea Gonzaleza izvršena je ekspertiza, kojom je utvrđeno da je Lahoz teško oštetio Barcelonu i treći put na ovom susretu. Zamjera mu se što je Las Palmasovu igraču Galvezu dao samo žuti karton umjesto crvenog nakon ovog prekršaja na Messiju:
 
Zbog navedenog Lahoz je do daljnjega suspendiran i neće suditi utakmice La Lige. 
 
Velike sudačke greške na štetu Barcelone izravno utječu na rasplet španjolskog prvenstva. Jer s ovako izgubljena dva boda kod davljenika, Barcelonina velika prednost pred Atleticom, jedinim konkurentom za naslov, istopila se na samo pet bodova, a do kraja je još puno, čak 12 kola.
Barcelona i Atletico sutra od 16.15 sati igraju tako derbi ne samo ove runde, nego i cijelog prvenstva.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.