Suton uči djecu košarkaške trikove i čeka ugovor s Jazzerima

POTENCIJALNI hrvatski košarkaški reprezentativac Goran Suton posljednjih je dana jedan od demonstratora u školi košarke koju Utah Jazz, NBA klub koji ga je izabrao na draftu, održava diljem zemlje.

Osim prikazivanja košarkaških trikova, Suton je s nekolicinom djece odigrao i nekoliko akcija “jedan na jedan”, nakon čega je dijelio autograme i odgovarao na pitanja znatiželjnih.

"Ovo je već drugi tjedan u kojem se družimo s djecom, svaki dan posjetimo dva, tri grada. Sjano je vidjeti izraze lica te djece i oduševljenje kad im u posjet dođe NBA igrač."

A hoće li 209 centimetara visoki Suton doista i zaigrati u NBA ligi već predstojeće sezone još je uvijek neizvjesno. Drugi izbori drafta ne dobivaju automatski ugovore s klubovima, tako i ovaj 24-godišnji Sarajlija još uvijek čeka hoće li potpisati s Jazzerima. Sigurno će se pojaviti na pripremnom kampu Utaha, a njegov menadžer pregovara s vodstvom kluba oko eventualnog ugovora.

"Doista ne znam što će se dogoditi. Sve je u rukama moga menadžera. Ja samo treniram i pokušavam se spremiti za kamp" rekao je Suton okupljenim novinarima u Evanstonu, dodavši da mu neće smetati čvrsta ruka trenera Jerryja Sloana.

"Igrao sam na Michigan Stateu za Toma Izzoa koji je vrlo strog. Imao sam prilike razgovarati i sa Sloanom, sviđa mi se njegov trenerski stil. On je jedan od najboljih trenera, uzbuđen sam što ću učiti od njega."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.