Sve Hrvatice ispale s jedinog hrvatskog WTA turnira

Foto: WTA Bol

HRVATSKA je ostala bez predstavnica u pojedinačnom dijelu natjecanja na WTA teniskom turniru "Croatia Bol Open, nagradnog fonda od 125.000 dolara.

Tereza Mrdeža je u dvoboju osmine finala izgubila od Rumunjke Alexandre Cadantu 6-3, 3-6, 2-6, dok je Tena Lukas izgubila od Ukrajinke Katerine Bondarenko 0-6, 2-6.

Mrdeža je odlično otvorila meč, ali nažalost nije izdržala i nakon tri sata igre izgubila je od Rumunjke Cadantu.

"Znala sam da me čeka cura koja ne griješi puno. Prvi set sam uspijevala 'bacat na van', neki drop-shotovi su mi čak i dobro ulazili, ali jednostavno početak drugog seta nisam uspjela dobro realizirati. Drugi set sam počela više griješiti i nije mi više prolazilo ono što mi je ulazilo u prvom setu, a ona je dobro održavala svoj nivo igre," kazala je Tereza Mrdeža.

Zadnja domaća uzdanica bila je Kaštelanka Tena Lukas. S druge strane mreže stajala je Ukrajinka Katerina Bondarenko, trenutno kvalitetnija od Tene što je i pokazala na terenu te je pobijedila 6-0, 6-2. Tena je nakon meča bila vidno razočarana.


"Nije me danas išlo. Krivu sam taktiku izabrala i krivi pristup. Pokušavala sam odmah sve pozabijati, ali malo toga mi je ulazilo. Bilo bi bolje, sada to vidim, da sam pokušavala loptu držati u igri malo više, malo miksati igru, ali sada je bespredmetno pričati o tome", kazala je Tena Lukas.


Finalistica Roland Garrosa iz 2012. i glavna kandidatkinja za naslov u Bolu, Talijanka Sara Errani plasirala se u četvrtfinale pobijedivši mladu Španjolku Olgu Saez Larru 7-5, 6-3.

"Osjećam se jako dobro, nikad ranije nisam bila u Bolu, ali predivno je", kazala je Talijanka dodavši: "Ne mislim o tome da sam favoritkinja za naslov, gledam samo meč po meč."

REZULTATI:

Tereza Mrdeža (HRV) - Alexandra Cadantu (Rum) 6-3, 3-6, 2-6
Tena Lukas (HRV) - Katerina Bondarenko (Ukr) 0-6, 2-6
Ivana Jorović (Srb) - Lina Gjorcheska (Mak) 6-4, 5-7, 6-2
Olga Saez Larra (Špa) - Sara Errani (Ita) 5-7, 3-6
Mandy Minella (Luk) - Chia-Jung Chuang (Taj) 6-2, 7-6 (5)
Beatriz Haddad Maia (Bra) - Johanna Larsson (Šve) 7-6 (3), 6-1
Aleksandra Krunić (Srb) - Olga Govarcova (Blr) 6-0, 6-4

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.