Sve reprezentacije će u ždrijebu Eura željeti skupinu B ili E. Evo zašto

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija će na ždrijebu u Hamburgu 2. prosinca doznati protivnike u grupnoj fazi Europskog prvenstva koje se idućeg ljeta igra u Njemačkoj. Hrvatska se nalazi u trećoj jakosnoj skupini. Prilikom kalkuliranja o lakšoj ili težoj skupini nije pitanje samo kakve će protivnike izvući, već u koju skupinu će nas kuglice smjestiti.

Naime, najpoželjnije skupine su B i E, jer njihovi pobjednici u osmini finala idu na najbolje trećeplasirane iz drugih skupina. Podsjetimo, u nokaut-fazu turnira plasirat će se po dvije najbolje ekipe iz svih šest skupina, uz dodatak četiri najbolje trećeplasirane.

Pobjednici skupina B i E tako idu na trećeplasirane, a drugoplasirani iz tih skupina u 1/8 finala također idu na drugoplasirane reprezentacije. Postoji još skupina čiji pobjednici idu na trećeplasirane, ali drugoplasirane reprezentacije iz tih skupina križaju se s prvoplasiranima. Zbog toga su B i E skupina najpoželjnije, jer plasman iz njih daje najviše nade za povoljniji put u nokaut-fazi.

 

Pročitajte više