NAVIJAČI

Švedski huligani u fantomkama prijete Armadi: Riječani, idemo se igrati

Foto: Screenshot

Večeras se od 19 sati u Stockholmu igra uzvratna utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Djurgardena i Rijeke. Podsjetimo, Šveđani su u prvom ogledu na Rujevici slavili s 2:1 i danas im je bilo kakav remi dovoljan za prolazak u iduću rundu natjecanja. Prijenos možete pratiti na novom sportskom programu.

Prva utakmica ovih suparnika imala je žestoku uvertiru na ulicama Rijeke kada je Armada napala Šveđane u jednom kafiću u gradu. Prema nekoliko izvora s navijačkih stranica, švedski navijači željni su osvete i organizirano traže Armadu po gradu. Djurgarden Yngsta, jedna od mlađih frakcija švedskih huligana, objavila je fotografiju s ulica Stockholma.

Svi su maskirani i nose fantomke te traže navijače iz Rijeke. Uz fotografiju su poslali prijeteću poruku: Riječani, idemo se igrati. Riječ je o parafrazi kultnog citata iz Warriorsa, jednog od najboljih filmova sedamdesetih godina s tematikom bandi.

Sukob u Rijeci

Podsjetimo, u Rijeci su prilikom sukoba letjele baklje, stolovi, stolice i boce. Počinjena je materijalna šteta, a policija je brzo reagirala. Uskoro su se pojavile i nove snimke, koje je Index pribavio uz dozvolu čitateljice, a koje "iz prvog lica" prikazuju kako je izgledao navijački okršaj. 

 

 

Video:Jelena Androić