Svi pričaju o golčini Zaccagnija, ali Hrvatskoj je najviše naštetio hit-igrač Eura

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, no u zadnjem napadu na utakmici Mattia Zaccagni pogodio je u 98. minuti za 1:1.

Zaccagni je u igru ušao u 81. minuti umjesto Mattea Darmiana, no Lazijev ofenzivac nije jedini junak. Veliki dio posla odradio je sjajni stoper Riccardo Calafiori (22), koji je asistirao Zaccagniju. Calafiori je kroz sredinu dovukao loptu, a onda majstorskim dodavanjem pronašao suigrača, koji je precizno pogodio u mrežu Dominika Livakovića. 

Briljirao je protiv Hrvatske

Calafiori je talijanski hit na ovome Euru, a protiv Hrvatske je bio posebno inspiriran. Dobio je sve zračne duele, imao je 93 posto točnih dodavanja, nijednom nije predriblan na utakmici, kreirao je najviše (4) šansi suigračima od svih Talijana te na kraju, spomenuli smo, sjajno asistirao za izjednačenje.

"Iskreno, ne znam odakle mi energija. Bila je to stvarno teška utakmica. Trebao sam dati nešto ovoj momčadi koja me stvarno dobro prihvatila, nisam želio stati ovdje. Htio sam dati nešto pozitivno", rekao je Calafiori za Sky nakon utakmice.

Calafiori je igrač Bologne, koja je senzacionalno izborila plasman u Ligu prvaka. Calafioriju je nastup protiv Hrvatske bio četvrti u karijeri za seniorsku reprezentaciju Azzurra. Calafiori je svojom figurom mnoge fanove podsjetio na slavne talijanske stopere.

Asocijacije na slavne velikane

S trakicom oko glave i urednom dugom kosom uspio je postići da ga fanovi na društvenim mrežama uspoređuju s legendarnim sunarodnjacima Fabiom Cannavarom, Paolom Maldinijem i Alessandrom Nestom. Calafiori je protiv Albanije oduševio mirnoćom i čvrstinom pa je za očekivati da će i dalje biti prvotimac Luciana Spallettija.

Povezuje ga se s Juventusom i Chelseajem, a javno mu se divio i novi trener Chelseaja Enzo Maresca. Posljednje informacije iz Italije govore da je Calafiori ipak najbliži transferu u Juventus, koji i sam želi.

Prema Transfermarktu, bivši igrač Rome, Genoe i Basela vrijedi 30 milijuna eura. Prošle sezone je za Bolognu odigrao 37 utakmica. Zabio je dva gola te upisao pet asistencija, a još može igrati i na poziciji lijevoga beka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.