Švicarska istražuje Dragana Džajića zbog sumnjivih nogometnih transfera?

ŠVICARSKO državno tužiteljstvo je, prema saznanjima Pressa, pokrenulo istragu protiv bivšeg predsjednika Crvene Zvezde Dragana Džajića jer ga sumnjiče da je umješan u višemilijunsko pranje novca. Švicarci su od srpskih vlasti navodno zatražili uvid u podatke o Džajićevoj imovini i o njegovim osobnim financijskim transferima.

Švicarsko tužiteljstvo Džajića sumnjiči kako je neposredno prije nego je uhićen, krajem 2007. i početkom 2008. godine, podizao velike iznose novca s osobnih računa, ali i s računa kluba u švicarskim bankama i odmah uplaćivao taj novac na druge račune. Press piše kako Švicarci smatraju da je Džajić na taj način želio zametnuti trag novcu koji je stekao na ilegalnim transferima nogometaša. Džajić je također osumnjičen da je u nekoliko navrata iz Srbije donosio pare u gotovini i uplaćivao ih na račune švicarskih banaka.

"Švicarski državni organi sumnjaju da je Džajić imao informacije da je pod istragom i da bi mogao biti uhićen pa je na ovaj način pokušavao sumnjiv novac skloniti na sigurne račune. Prema njihovim informacijama, Džajiću su u ovoj operaciji pomagali i neki švicarski državljani", tvrdi anonimni izvor srpskog dnevnog lista. Džajićev odvjetnik Dragan Savić kaže da prvi put čuje kako je njegov klijent pod istragom švicarskih vlasti.

P.V.
Foto: Press

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.