Švicarski stoper igrao sa slomljenim nosom

Foto: Profimedia

BRANIČ švicarske nogometne reprezentacije Fabian Schär većinu je utakmice 2. kola skupine A na Euru protiv Škotske u srijedu navečer odigrao sa slomljenim nosom. Schär se u 19. minuti sudario sa škotskim reprezentativcem Anthonyjem Ralstonom, nakon čega je obojici pružena liječnička pomoć, ali su i obojica nastavila s igrom. Nakon utakmice Schär je ustvrdio da mu je nos slomljen.

"Kao što smo i očekivali, utakmica je obilovala startovima i duelima. Bila je to intenzivna utakmica za sve, a ja sam slomio nos. Ali i to je dio igre i zabave", kazao je Schär. I prije duela s Ralstonom Schär je imao bitnu ulogu u susretu. Naime, u 13. minuti u pokušaju blokiranja udarca Scotta McTominaya promijenio je smjer lopte, koja je završila u švicarskoj mreži za vodstvo Škotske 1:0, a činilo se da bi bez njegove intervencije vratar Yann Sommer lako obranio udarac škotskog veznjaka.

Nije mu prvi lom nosa

Nije ovo prvi put Schäru da je slomio nos, to mu se dogodilo i 2018. godine, a čak je tri puta zadobio i potres mozga, 2019., 2022. i 2023. godine, što dovoljno govori o koliko se beskompromisnom igraču radi.

Bez obzira na lom nosa, Schär još nije otpisan za dvoboj 3. kola u skupini protiv Njemačke u nedjelju. Uoči tog susreta Njemačka je sa šest bodova na vrhu skupine te je osigurala prolazak u osminu finala, dok je Švicarska druga s četiri boda. Ranije na ovom Euru nos je slomio i francuski napadač Kylian Mbappe, u 1. kolu skupine D protiv Austrije, pa će do kraja natjecanja igrati s maskom na licu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.