Svjetski prvak Finska na "svom" SP-u u skupini sa SAD-om i Kanadom

U SRIJEDU je održan ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu koje će se od četvrtoga do 20. svibnja iduće godine održati u Finskoj i Švedskoj. Dvije će zemlje organizirati natjecanje prvi put u povijesti.

Svjetski prvaci Finci, koji su u nedjelju trijumfirali na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj pobijedivši u finalu suorganizatore Šveđane 6:1, dočekat će kao domaćini u svojoj skupini aktualne olimpijske pobjednike Kanađane i olimpijske doprvake Amerikance.

Šveđani će pak biti domaćini skupini u kojoj će još od najjačih reprezentacija igrati Česi i Rusi, treće i četvrtoplasirana momčad u Slovačkoj.

Svjetsko prvenstvo 2012. godine igrat će se u novom formatu: 16 reprezentacija bit će podijeljeno u dvije umjesto u četiri skupine. Igrat će se stoga jedna utakmica viška, ukupno sedam, u fazi natjecanja po skupinama. Prve će se četiri momčadi plasirati u četvrtfinale, dok će posljednjeplasirana iz svake skupine ispasti u niži rang natjecanja. U četvrtfinalu će se križati momčadi iz istih skupina.

Skupina A, Helsinki: Finska, Kanada, SAD, Slovačka, Švicarska, Bjelorusija, Francuska, Kazahstan

Skupina B, Stockholm: Rusija, Švedska, Češka, Njemačka, Norveška, Danska, Latvija, Italija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.