KORONAVIRUS U SPORTU

Svjetski prvak imao simptome korone: "Što s onima koji žive u 70 kvadrata s djecom?"

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI golman Pepe Reina tvrdi da je imao simptome koronavirusa i da je sada puno bolje nakon što je bio u samoizolaciji, čime nije doveo svoje ukućane u opasnost od zaraze.

Nekadašnji golman Barcelone, Liverpoola, Bayerna i Milana, a danas Aston Ville, ispričao je španjolskim medijima svoje tegobe te istovremeno oduševio stavovima.

"Imao sam simptome koronavirusa. Suhi kašalj, groznica, teško disanje prošlog tjedna... Već se osjećam bolje. Pratim vijesti širom Europe. Najvažnije je da se poštuju pravila i savjeti liječnika i tako će sve ovo prije završiti. Morate ozbiljno shvatiti izolaciju jer tako sigurno pomažete u ovoj borbi", ispričao je 37-godišnjak pa istaknuo da je on zapravo imao sreće.

Aludirao je na sav komfor i luksuz kojim raspolažu proslavljeni nogometaši te dodao kako nije odradio testiranje na koronavirus.

"Zabrinut sam za ljude koji žive u stanu od 70 kvadrata s dvoje djece. Nogomet je sekundaran u ovom svemu, ljudska dobrobit je iznad svega. Ne znam hoćemo li ponovno igrati ove sezone jer utakmice bez navijača za mene nemaju smisla. Znam da tu postoje ekonomski faktori, ali tako je to u svakom sektoru."

Reina je od ovog siječnja na posudbi iz Milana, a u karijeri je još branio za Villarreal i Napoli. Za reprezentaciju Španjolske ima 36 nastupa i s Furijom je bio svjetski prvak 2010. te dvostruki europski prvak 2008. i 2012. godine.

U Premiershipu je triput proglašen za najboljeg golmana 2006., 2007. i 2008. kao član Liverpoola.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.