TRANSFERI

Svjetski prvak u najčudnijem transferu prijelaznog roka

Foto: EPA-EFE

PROŠLE godine u ovo doba Nabil Fekir bio je pred potpisom za Liverpool. Redsi su bili već spremili 65 milijuna eura za svestranog ofenzivca Lyona, a nekoliko dana zatim transfer je propao jer je 25-godišnjak pao na liječnikom pregledu zbog "staklenih koljena."

Fekir je ostao u Lyonu, da bi jučer u najčudnijem transferu ovog prijelaznog roka prešao u španjolski Betis. Prilično nevjerojatan splet okolnosti u samo godinu dana, godinu u kojoj je Fekir bio član Deschampsove Francuske koja je u Rusiji osvojila Svjetsko prvenstvo.

Da stvar bude još čudnija, Fekirova vrijednost prema Transfermarktu je 60 milijuna eura, a Betis, klub iz gornjeg doma Primere, platio ga je oko 20 milijuna eura Francuzima uz deset milijuna eura bonusa te 20 posto od idućeg transfera. U sklopu transfera Betis je morao dovesti i Nabilovog 22-godišnjeg brata Yasina, inače napadača.

Zanimljivo je i to da svjetskog prvaka Fekira od većih klubova nitko nije razmatrao uzeti na sniženju. Ofenzivac pred kojim su najbolje godine, dokazan na europskom nivou, na kraju je završio u Betisu koji posljednjih godina radi dobar posao po pitanju veznjaka.

Tako su prodali Fabiana Ruiza prošloga ljeta u Napoli za 30 milijuna eura, a sada su blizu prodaje Argentinca Giovanija Lo Celsa u Tottenham, i to za preko 65 milijuna eura.

Fekir stiže kao Lo Celsova zamjena, iako je ponešto ofenzivnije orijentiran. Francuz bi trebao nastaviti tu Betisovu tradiciju već u sljedećim prijelaznim rokovima: ako eksplodira u Primeri, tada bi netko od velikana mogao riskirati zbog "staklenih koljena" i uzeti ga po puno većoj cijeni.

Prošloga ljeta su Redsi otkrili Fekirov problem od prije četiri godine, tešku ozljedu križnih ligamenata koju je doživio na prijateljskoj utakmici protiv Portugala. Pokušali su sniziti cijenu, što kod Lyona nije naišlo na odobravanje.

Iako nakon teške ozljede nije imao značajnijih problema te je podigao razinu svoje igre na nivo dostojan pojačanja finalista Lige prvaka, Liverpool je ipak odustao od posla.

Fekir je prošle sezone imao 12 golova i devet asistencija u 39 utakmica, nije imao problema s ozljedama i njegovo zdravstveno stanje više uopće nije sporno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.