Talijani: Dalić zapravo ne izgleda kao marioneta

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu igraju utakmicu trećeg kola skupine B Europskog prvenstva. Susret će odlučivati o tome tko će proći u osminu finala. Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz, a remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru.

Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika. Talijanski mediji puni su najava utakmice s Hrvatskom, pa tako o njoj piše i Corriere dello Sport.

"Dalić zapravo ne izgleda kao marioneta"

"Zlatko Dalić proučava poteze za utakmicu za ostanak, ali kao da ne želi testirati senatore svlačionice. U hrvatskom utočištu Neuruppinu, sjeverozapadno od Berlina, novinari se šale: je li izbornik taj koji vodi ekipu ili o njegovoj sudbini odlučuju Modrić i ostali senatori?

To su uobičajene zlonamjerne glasine koje kruže kada trener ili izbornik vodi skupinu igrača slavnijih od njega. Međutim, informacije koje su se pojavile na teškom Europskom prvenstvu sugeriraju suprotno.

Dalić je protiv Španjolske (0:3) maknuo Ivana Perišića iz prve postave, a u drugoj je protiv Albanije (2:2) na poluvremenu zamijenio Marcela Brozovića. Dalić zapravo ne izgleda kao marioneta", piše Corriere dello Sport.

Modrić viknuo: "Šefe, ne mijenjaj!", a Dalić ga poslušao

Podsjetimo, talijanski medij o odnosu Dalića i Modrića piše zbog situacije na utakmici s Albanijom. Dalić je u 74. minuti, pri vodstvu suparnika, pokazao da u igru ulaze Martin Baturina i Marko Pjaca. Andrej Kramarić je potom izjednačio, a izbornik Hrvatske i dalje je želio mijenjati igrače, no Modrić je to spriječio.

Kapetan je podigao ruku, pogledao Dalića i glasno mu viknuo: "Šefe, ne mijenjaj!", a Dalić ga je poslušao. Baturinu i Pjacu vratio je na zagrijavanje, a dvije minute kasnije Luka Sučić prisilio je Albance da si zabiju autogol za preokret Hrvatske, koja je na kraju primila gol za izjednačenje. Baturina je u konačnici ušao u 84. minuti, a Pjaca nije nastupio.

Dan kasnije na konferenciji za medije Dalić je ovako objasnio zašto je poslušao Modrića: "Htjeli smo s Pjacom dobiti lijevu stranu i dobiti na prodornosti. Kad smo dali drugi gol, promijenili smo ideju. Znali smo da Perišić ne može do kraja utakmice igrati u tom ritmu i to je bio razlog."

Prognozirali su postavu Hrvatske za Italiju

Corriere dello Sport je na kraju teksta prognozirao u kojem će sastavu Hrvatska igrati s Italijom. U odnosu na susret s Albanijom, talijanski novinari očekuju da će Joško Gvardiol opet biti lijevi bek, a ne stoper. U sredini obrane uz Josipa Šutala očekuju Martina Erlića ili Marina Pongračića, a najavljuju i povratak Josipa Stanišića na desni bok umjesto Josipa Juranovića.

Smatraju da će Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić ponovno činiti vezni red, dok su u napadu sigurni samo u Andreja Kramarića kao desnog krilnog napadača. Vjeruju da će Ante Budimir biti u vrhu napada, a Ivan Perišić na lijevom krilu, no ističu da bi od početka mogli krenuti i Lovro Majer, Mario Pašalić i Luka Sučić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.