TRANSFERI

Talijani najavljuju veliki transfer Dinama: "Bit će to posao o kojem će se pričati"

Foto: Profimedia

PRIJE nekoliko dana u talijanskim se medijima pojavila vijest da bi se hrvatski 21-godišnji branič Boško Šutalo uskoro mogao vratiti u HNL. Nogometaš koji je ranije igrao u Osijeku pa iz njega za 5.5 milijuna eura otišao u Atalantu želja je Dinama, objavio je jučer SportItalia, kako smo i prenijeli, ali o tome pišu i brojni drugi mediji.

Šutalo s Atalantom ima ugovor do ljeta 2024., a u Bergamo je stigao u siječnju 2020. iz Osijeka. Nakon toga je otišao na posudbu u Hellas Veronu koju je prvo trenirao Ivan Jurić, a onda i Igor Tudor, te tamo imao redovitu minutažu kad god ne bi imao problema s ozljedama, ali se nikad nije uspio do kraja nametnuti. I dalje je igrač Atalante, a Dinamo bi to htio promijeniti već ovog ljeta.

Gasperini želi eksperimentirati

Kako piše portal Calcioatalanta, Šutalo će moći birati između Atalante i Dinama u "poslu o kojem će se sigurno pričati". Izbor nije jednostavan, Atalanta mu nudi mjesto u kadru, ali ne i u prvih 11 jer na poziciji desnog beka već ima Hataboera, Zappacostu i Maehlea, a dobro je pokrivena i na stoperskim pozicijama. 

Osim toga, isti medij navodi kako Gasperini uopće Šutala ne vidi kao braniča, već kao igrača koji bi ordinirao po desnoj strani vezne linije i često dolazio u završnicu, a to nije način na koji hrvatski nogometaš želi igrati.

Kada se sve to sagleda, poentira Calcioatalanta, jasno je da će Šutalo dobro razmisliti što mu je draže - eksperiment u Atalanti ili sigurno mjesto u prvih 11 u Dinamo kao drugoj najvećoj kupovini u povijesti kluba.