Talijani o bivšem igraču Dinama: Žrtvuje se, on je vođa momčadi

Foto: EPA

AMIR RRAHMANI (29) bio je strijelac drugog pogotka Napolija, koji je u 26. kolu Serie A pobijedio Atalantu 2:0 te napravio još jedan korak prema tituli. Bivšem igraču Dinama te reprezentativcu Kosova ovo je bio drugi pogodak u sezoni, a talijanski mediji hvale njegov nastup.

"Napoli je podigao zid. Rrahmani se uz Kima pokazao kao vođa Napolija. Zaustavio je napade Atalante i postigao pogodak kojim je zaključio utakmicu. Maksimalno se žrtvuje te iskače na suparnike kada je potrebno", piše TuttoMercatoWeb. "Da nema Kima, svi bi slavili Rrahmanija. Pogotkom je dobio zasluženu slavu", ističe Corriere dello Sport. "Podigao je zid i razveselio se pogotkom", navodi Tuttosport.

Napoli je Rrahmanija platio 14 milijuna eura

Rrahmani je 2016. godine došao u Dinamo iz Splita. Uz posudbe u Lokomotivi, u Dinamu je bio do 2019. godine, kada je prodan Veroni za 2.1 milijun eura. Transfer karijere ostvario je 2020. dolaskom u Napoli, koji ga je platio 14 milijuna eura, od čega je Dinamo dobio deset posto, odnosno 1.4 milijuna eura.

Ukupno je za Napoli odigrao 84 utakmice i zabio sedam golova. Napuljski sastav, čiji je trener Luciano Spalletti, ima 68 bodova, 18 više od drugog Intera, dok je treći Lazio na -19.