Talijani objasnili o čemu ovisi hoće li Brozović otići u Barcelonu

Foto: Profimedia

ODLAZAK Marcela Brozovića (30) iz Intera u Barcelonu ovisi o tome hoće li vodstvo španjolskog kluba nagovoriti svojeg igrača Francka Kessieja (26) da ode u suprotnom smjeru, objavila je Sky Sport Italia. Podsjetimo, danima se piše kako je Barcelona zainteresirana za hrvatskog reprezentativca i da bi se usput riješila Kessieja, koji je ljetos došao u klub, ali ga trener Xavi ne koristi.

Sky Sport Italia tvrdi kako Brozović i Kessie imaju identičnu godišnju plaću od 6.5 milijuna eura, s tim da Kessiejev ugovor ima bonuse koje treba ostvariti vrijedne milijun eura, dok Brozovićeva plaća također uključuje neke dodatke. Talijani ističu kako je trener Intera Simone Inzaghi uspio Brozovića, koji ima problema s ozljedama, zamijeniti Henrihom Mhitarjanom i Hakanom Calhanogluom.

Prema Transfermarktu, Brozović i Kessie vrijede 35 milijuna eura. Brozovića ugovor s Interom veže do ljeta 2026., a produljio ga je prije deset mjeseci. Jednako vrijedi i Kessiejev s katalonskim klubom.

Brozović je osam godina u Interu

Marca je prije par dana pisala kako selidba u Barcelonu jako intrigira Brozovića, koji je u Inter došao u siječnju 2015. godine iz zagrebačkog Dinama za osam milijuna eura. Od tada je za Inter odigrao 302 utakmice u kojima je zabio 30 golova i asistirao za 37.

Španjolci pišu da je hrvatski veznjak nakon osam godina u Interu zasićen tom sredinom, u kojoj je ostvario maksimum osvajanjem talijanskog prvenstva i kupa, te da bi rado ostvario zadnji veliki transfer u karijeri.