TALIJANSKA RASISTIČKA SRAMOTA Tražio prekid zbog uvreda, pa dobio karton

Foto: Getty Images / Guliver Image

ITALIJU potresa novi rasistički skandal. Tijekom godina često su tamnoputi igrači imali problema sa sramotnim skandiranjem navijača s tribina, među kojima je bio i Kevin Prince Boateng iz vremena dok je igrao u Milanu. A, ovog puta na meti navijača Cagliarija našao se njegov sunarodnjak iz Gane Sulley Muntari, koji je od siječnja postao igrač Pescare.

Njegova momčad je izgubila s 1:0 na Sardiniji te ispala u Serie B, a tijekom cijeloj susreta s tribina je iskusni veznjak rasistički vrijeđan, pa je izgubio živce u 90. minuti utakmice. On je pojašnjavao sucu Daniele Minelliju da je trebao prekinuti susret zbog rasnih uvreda.

Muntari: Rekao sam sucu da pogleda moju boju kože! 

Međutim, dobio je žuti karton zbog protesta, nakon čega je napustio teren i jedva suzdržao suze.

"Svi ste vidjeli što se dogodilo danas. Tijekom cijele utakmice navijači Cagliarija su me vrijeđali na rasnoj osnovi. Rekao sam sucu u više navrata kako mora imati hrabrosti i donijeti neke odluke. Trebao je prekinuti susret. Rekao sam mu da pogleda boju moje kože, ali mi je dao žuti karton", ispričao je Muntari nakon susreta.

"Dječak me vrijeđao s tribina pored roditelja"

Igrač je primijetio kako ga je s tribina vrijeđao i mali dječak, što ga je dodatno rastužilo...

"Čak sam primijetio i malo dijete koje je pored svojih roditelja uzvikivalo užasne riječi. Nakon toga sam prišao tribini i ponudio mu dres, te objasnio kako ne može raditi takve stvari. Jer, roditelji moraju biti primjer djeci, kao i mi nogometaši, te ih naučiti da smo svi isti", rekao je u dahu Muntari nakon utakmice, koja je odmah podigla veliku prašinu na Apeninima. 

Prije nekoliko godina, dok je igrao za Milan, Muntari se našao u sličnoj situaciji tijekom prijateljskog susreta Pro Patrije i Milana, nakon čega je Boateng napustio teren.

Iskusni 32-godišnji veznjak stigao je u Italiju 2002. godine, a igrao je za Udinese, Inter, Milan i sada Pescaru, a tijekom karijere nastupao je i za engleski Portsmouth, Sunderland i Al-Ittihad. Dosad je odigrao ukupno 375 utakmica, od čega za Ganu 84. 


Tweets about muntari

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.