Talijanski mediji: Moramo izbjeći nokaut od Hrvatske

Foto: EPA

HRVATSKA i Italija će u međusobnom ogledu u ponedjeljak od 21 sat igrati utakmicu za drugo mjesto u skupini B Europskog prvenstva. Ono garantira plasman u osminu finala natjecanja, što je uspjeh koji je već osigurala Španjolska, osvajač grupe. Pobjeda Španjolske protiv Italije u jučerašnjoj utakmici (1:0) bila je dobra vijest za Hrvatsku, čije su šanse za osvajanje drugog mjesta time narasle.

Hrvatska bi pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku jer bi zbog bolje razlike golova Sylvinhova momčad osvojila drugo mjesto. Hrvatska bi u tom scenariju bila treća, a Italija, branitelj naslova, krenula bi kući.

Gazzetta: Protiv Španjolske je bilo loše, ali...

Remi Hrvatske i Italije bila bi dobra vijest za Talijane i loša za Hrvatsku, koja bi u tom slučaju ovisila o pobjedi Španjolske protiv Albanije, ali i raspletima preostalih pet skupina i zatvaranju kruga u kojem bi ona bila jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Svojim kalkulacijama bave se i Talijani. La Gazzetta dello Sport tako izdvaja moguće scenarije prema kojima bi Italija prošla u osminu finala Eura, pri čemu navodi da je Italiji remi s Hrvatskom dovoljan. U slučaju poraza od Hrvatske, Italija se mora nadati da će Albanija iznenaditi Španjolsku.

"Protiv Španjolske je to bilo loše, vrlo loše. Ali u stvarnosti, prolazak skupine i dalje se smiješi", piše Gazzetta, a onda i upozorava da će Španjolska protiv Albanije biti oslabljena neigranjem Rodrija pa zaključuje: "Italija se mora koncentrirati na svoje snage, izbjeći nokaut od Hrvatske i odbaciti sve kalkulacije."


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.