Talijanski novinar: Evolucija PSG-a mogla bi početi dolaskom Matea Kovačića

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ (29) u ljetnom prijelaznom roku mogao bi napustiti Chelsea iako mu ugovor vrijedi do ljeta 2024. godine. Talijanski novinar Rudy Galetti govorio je o hrvatskom reprezentativcu kojeg se povezuje s klubovima poput Manchester Cityja, Bayerna i PSG-a.

"Mateo Kovačić će vjerojatno napustiti Chelsea ovog ljeta. Cijeni ga nekoliko klubova Premier lige, poput Cityja i Newcastlea, no ima obožavatelje i izvan zemlje. PSG je u ovom trenutku jako zainteresiran. Evolucija u pariškom klubu mogla bi početi dovođenjem bivšeg igrača Intera i Real Madrida.

Obratimo pozornost i na Bundesligu jer ga Bayern prati. Uključeno je i nekoliko talijanskih klubova, premda je teško očekivati povratak u Serie A", rekao je Galetti za Give Me Sport. PSG nakon ove sezone napušta Lionel Messi, vjerojatan je odlazak Neymara, a, među ostalim, spominjao se i izlazni transfer veznjaka Marca Verrattija.

Kovačić je u Chelseaju od 2018. godine

Kovačić u Chelseaju, kojem je ovo bila razočaravajuća sezona, igra od 2018. Tada je stigao na posudbu iz Real Madrida, a godinu kasnije potpisao je ugovor s londonskim klubom na pet godina. Ukupno je za Chelsea dosad odigrao 221 utakmicu, zabio šest i asistirao za 15 golova. S tom momčadi osvojio je četiri titule.

U sezoni 2018./2019. bio je prvak Europa lige, a 2021. osvojio je Ligu prvaka, UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Chelsea će zbog prevelikog broja igrača i zadovoljavanja financijskog fair-playa uz Kovačića pokušati prodati još nekoliko igrača. Prema Transfermarktu, Kovačić vrijedi 40 milijuna eura.