Tamnoputi ragbijaš: Dobio sam trulu bananu u vrećici za smeće. Suigrači su se smijali

Foto: EPA

TALIJANSKI reprezentativac u ragbiju Cherif Traore otkrio je da je tijekom večere povodom "secret santa" razmjene poklona u svom klubu Benetton Trevisu bio žrtva rasističkog ispada suigrača. Kako tvrdi Traore, suigrači su mu kao poklon dali trulu bananu u vrećici za smeće.

Ovaj 28-godišnjak rođen je u Gvineji, a u Italiji živi od sedme godine. "Osim što je ovaj potez užasno uvredljiv, najviše me zaboljelo što su se moji suigrači smijali kad su vidjeli što se nalazi u vrećici. Ponašali su se kao da je to sasvim normalno", rekao je Traore u objavi koju je obrisao, a čije riječi prenosi BBC pa dodao:

"Nisam spavao cijelu noć. Inače ne reagiram na "rasističke šale" kako ne bih od ljudi stvorio neprijatelje, ali ovo nisam mogao prešutjeti. Odlučio sam da neću šutjeti kako bih spriječio da se ovo ponovi."

Njegov klub se ubrzo oglasio priopćenjem u kojem je istaknuo kako oduvijek osuđuje svaku vrstu rasizma i diskriminacije te dodao kako ovaj incident nema ništa sa sportom, ali i da će Benneton kao klub uvijek biti na strani poštovanje ljudi, njihovih kultura, porijekla i vjerskih opredjeljenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.