Team Liquid uvjerljiv na otvaranju prvog Dota 2 Minora nove sezone

Foto: Starladder Flickr

Danas je u Kijevu i službeno počela nova Dota 2 sezona. Osam timova u Ukrajini natječe se na SL i-League Invitational S3 turniru, prvo Minoru Dota Pro Circuita. Nakon više od dva mjeseca ponovo smo u akciji vidjeli i osvajače The Internationala, Team Liquid, koji je bez izgubljene mape zasjeo na prvo mjesto u skupini.

>>Evo što nam donosi početak nove Dota 2 sezone

>>Donosimo vam osam timova koji stižu na Dota PIT u Splitu

Put za The International 8 i službeno je počeo prvim Minorom sezone. Podsjetimo, finalisti ovogodišnjeg The Internationala dobili su direktnu pozivnicu, dok je preostalih šest timova mjesto izborilo kroz regionalne kvalifikacije. 
 
Natjecanje je počelo razigravanjem skupine u A u kojoj se natječu Team Liquid, SG e-sports, Mineski i Vici Gaming. Publika u CyberSport Areni je prva imala priliku vidjeti ponajbolji Dota 2 tim u akciji nakon dva mjeseca pauze i nisu ostali razočarani. Team Liquid je u svoja prva dva meča upisao pobjede i time si osigurao nastup u doigravanju. U sve četiri partije KuroKy je igrao Chena, GH je nekoliko puta zaigrao Earth Spirita, a u meču protiv Mineskija dobio je priliku napokon zaigrati i Io, na kojem je jedan od najboljih na svijetu. Miracle i MATUMBAMAN su bili standardno dobri, a MinD_ContRol je uvijek bio tu za svoje carry igrače. Team Liquid je izgledao vrlo dobro, iako je bilo malo grešaka. Sve je to razumljivo s obzirom da su zadnji službeni meč odigrali na The Internationalu i to naravno, finale. 
 

 
Na drugo mjesto u skupini A, na iznenađenje mnogih, zasjeo je brazilski SG e-sports, koji je u prvom meču dana slavio protiv kineske ekipe Vici Gaming, a potom izgubio od Team Liquida. Brazilci su pokazali vrlo dobru timsku koordinaciju, kao i individualnu kvalitetu te zasluženo pobijedili. Posebno se istaknuo 18-godišnji Thiago "Thiolicor" Corderio u ulozi supporta, koji je odlično odigrao na Earthshakeru. 
 
Minor u Kijevu se nastavlja sutra sa skupinom B u kojoj igraju Newbee, Team Secret, compLexity Gaming i Na'Vi, koji će nakon dugo vremena zaigrati pred domaćom publikom. Prvi meč dana igrat će Newbee i compLexity, a šou počinje oko 12:00. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.