UFC

Tek su ga natjerali da otkaže UFC-ov event, a Dana White već najavljuje novi

Foto: UFC, Getty Images

NAKON što je dugo najavljivao, pa zbog pritiska javnosti i zahtjeva ESPN-a ipak morao otkazati priredbu UFC 249 planiranu za 18. travnja, Dana White brzo se oporavio i već najavljuje UFC 250.

I neće ga trebati dugo čekati, nepunih mjesec dana. UFC 250  planu se trebao održati 9. svibnja u Brazilu. Promijenjena je lokacija, promijenjene su borbe, ali datum je ostao isti.

Prošlog je tjedna guverner Kalifornije nazvao čelnike Disneya, tvrtke u čijem je vlasništvu ESPN, UFC-ov medijski partner, te ih nagovorio da mu nalože da otkaže event koji se trebao održati u indijanskom kasinu Tachi Palace koji nije pod jurisdikcijom državnih vlasti.

White je naposljetku morao potpisati kapitulaciju, ne samo otkazati UFC 249, nego i sve predstojeće evente do daljnjega. Pa ipak, već se vratio u igru.

UFC 250 trebao se održati u Rio de Janeiru 9. svibnja. Umjesto toga, ipak će se održati u Americi, ali u istom terminu. Glavna borba večeri bit će ona koja je bila predviđena za UFC 249 - Tony Ferguson protiv Justina Gaethjea za pojas u poluteškoj kategoriji.

Embed from Getty Images

Trebalo bi se održati ukupno 12 borbi, od kojih su mnoge originalno zakazane za jedan od ranije odgođenih evenata. Tako bi se trebali sučeliti Henry Cejudo i Dominick Cruz, Amanda Nunes i Felicia Spencer, Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik, Jeremy Stephens i Calvin Kattar, Donald Cerrone i Anthony Pettis, Greg Hardy i Yorgan de Castro, Aleksej Olejnik i Fabricio Werdum, Carla Esparza i Michelle Waterson, Ronaldo Souza i Uriah Hall, Vicente Luque i Niko Price te Charles Rosa i Bryce Mitchell.

Iako su neke borbe već usmeno dogovorene, ništa neće biti službeno dok svi ne potpišu jer su neki od boraca navodno frustrirani i nepovjerljivi zbog svih ranijih otkaza.

Iako još nije službeno potvrđeno gdje bi se UFC 250 trebao održati, čini se da je White došao do savršenog privremenog rješenja i da mu za to neće trebati najavljivani spektakularni privatni otok, nego prostorije odmah od samog sjedišta UFC-a u Las Vegasu.

"Izgradili smo Apex taman na vrijeme da preživimo pandemiju. Uskoro će se tamo održavati borbe, počevši od idućeg mjeseca pa do daljnjega", rekao je White za Variety.

U UFC Apexu snimale su se borbe Dana White's Contender Seriesa, natjecanja u kojem White traži nove talente za UFC. Ta je lokacija sasvim prihvatljiva za borbe bez publike nakon 30. travnja kad istječe zabrana sportskih priredbi u državi Nevadi, ali nije još sigurno hoće li se baš tamo upriličiti UFC 250. Privatni otok i dalje je u planu, opcija će ponovno biti i Tachi Palace, kao i Florida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.