Telegraph: Potter je Kovačiću u najtežem trenutku dao kapetansku traku. Isplatilo se

Foto: EPA

CHELSEA je pobjedom protiv Borussije Dortmund 2:0 u uzvratnoj utakmici prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Trener Graham Potter tako je osigurao malo mira nakon slabih rezultata u Premier ligi. Momčad je proslavila pobjedu u svlačionici uz pivo, zajedno s većinskim vlasnikom Toddom Boelhyjem

"Očito da kad ste u lošem nizu, kao što smo mi bili, prihvaćate kritike i morate se s njima nositi. Marc se odlično nosio s kritikama. Htjeli smo ga zaštititi. Bez obzira na situaciju, siguran sam da će publika biti iza nas u Ligi prvaka. Pružili smo najbolje od sebe", rekao je Potter nakon utakmice protiv Borussije.

Kovačić kapetan

Kapetan je u tom susretu bio Mateo Kovačić jer nije bilo Thiaga Silve. Potter je napravio pomalo neočekivan potez kad je Kovačiću povjerio tu dužnost jer se nagađa kako bi hrvatski reprezentativac mogao uskoro napustiti klub. 

"Potter se suočio s velikim izazovom vođenja tako velikog kluba od siječnja ove godine. Nakon poraza od Tottenhama bio je u nemilosti igrača. Neki nisu vjerovali da može preokrenuti situaciju u klubu te su sumnjali u njegovu odluku da izostavi nekoliko igrača iz sastava protiv Dortmunda", piše britanski list Daily Telegraph.

Potter vjeruje Hrvatu

"No mnogi igrači u Chelseaju sad imaju povjerenja u Pottera i zapravo su impresionirani kako vodi ekipu u zadnje dvije utakmice, u kojima je kapetansku traku dao Mateu Kovačiću dok nema Thiaga Silve. 

Kovačić će se ovog ljeta suočiti s velikom odlukom. Ulazi u posljednju godinu ugovora, a Manchester City pokazuje interes za njega. Usprkos tome, Potter vjeruje Hrvatu i dao mu je kapetansku traku u najteže vrijeme", stoji u Telegraphovom tekstu.

Kovačić je u Chelseaju od 2019. godine, kad je prešao iz Real Madrida za 45 milijuna eura. Ove je sezone igrao u 24 utakmice, zabio je jedan gol i jednom asistirao. Ugovor mu istječe 30. lipnja 2024. godine.