Manchester United

Telegraph: Sprema se veliki remont Uniteda. Solskjaer želi pet velikih pojačanja

MANCHESTER UNITED je spreman za najveću ljetnu rekonstrukciju u posljednjih nekoliko godina. Od odlaska Sir Alexa Fergusona s klupe Crvenih vragova, momčad nije doživjela ozbiljniji remont.

Obnovu na Old Traffordu vodit će Ole Gunnar Solskjaer sa svojim stručnim stožerom i zasad nepoznatim direktorom nogometa, čije se ime tek treba saznati, piše britanski Telegraph.

Norveški stručnjak želi čak pet novih lica u svojoj momčadi. Solskjaer mora pojačati poziciju desnoga beka, središnjeg stopera i kompletnog napadača te u ovisnosti o raspletu situacija s Anderom Herrerom i Juanom Matom, nabaviti još jednog ili dvojicu veznjaka.

Ofenzivac Borussije i Palaceov bek najveće želje za ljeto

Kao dio procesa velike obnove Solskjaer je spreman promovirati i nekolicinu Unitedovih mladića iz akademije, a kod kupovine igrača prvenstvo će imati mlađi, talentirani igrači nad provjerenima, iskusnima, kao što je slučaj bio i kod njegovog prethodnika, Josea Mourinha.

Ofenzivac Engleske i Borussije Jadon Sancho i desni bek Crystal Palacea Aaron Wan-Bissaka profil su igrača kakve Solskjaer traži.

Svi su ludi za engleskim klincem: Izgubio je samo šest duela ove sezone

Manchester United neće u potragu za vratarom jer nema namjeru pustiti Davida De Geu ovoga ljeta iako se Španjolac još nije odlučio. Naime, klub mu nudi novi ugovor jer mu aktualni istječe koncem sezone, a španjolska jedinica traži ogromnu povišicu.

Odlazak osmorice seniora, među njima i dugogodišnjeg prvotimca

Postoji neizvjesnost oko budućnosti osmorice igrača, uključujući Matu i Herreru koji su od ljeta slobodni igrači. Obojica traže više novca nego što im je klub spreman ponuditi. Herrera će vrlo vjerojatno završiti u Paris Saint-Germainu ako ne potpiše novi, trogodišnji ugovor s Unitedom, dok se o Matinoj budućnosti još raspravlja.

United ga je doveo za 36 milijuna eura, a sada besplatno pojačava PSG

Očekuje se i odlazak Antonija Valencije, dugogodišnjeg prvotimca kojem istječe ugovor na kraju sezone, a njegovim stopama će vjerojatno Matteo Darmian i Marcos Rojo. Telegraph saznaje da će United biti spreman i na prodaju stopera Erica Baillyja ako budu mogli dovesti stopera s pedigreom, a to su Raphael Varane iz Reala i Kalidou Koulibaly iz Napolija.

Problem preplaćenog Alexisa Sancheza koji nije dio Solskjaerove vizije budućnosti

Problem je i Alexis Sanchez. Najplaćeniji klupski igrač ni približno nije opravdao svoja očekivanja. Čileanac je u očajnoj formi, što znači da ga United teško može i prodati, osim ako njegovih pola milijuna eura tjedno na sebe ne preuzme neki kineski klub.

Sanchezu su ostale tri godine ugovora s Manchester Unitedom, a klubu predstavlja još jedan rizik jer bi do završetka te suradnje na grbači imali 30-godišnjaka s visokim primanjima, a Solskjaer ima sasvim drugačiju viziju kluba.

Solskjaer želi zadržati dvije zvijezde: Oni su vitalni za našu budućnost

Louis Van Gaal je 2015. godine otpustio osmoricu seniorskih igrača i doveo šest pojačanja. Isto se ne očekuje od Solskjaera, ali se očekuju ozbiljne kupovine kojima bi se udario temelj za dugoročan klupski uspjeh.

Ferguson je volio domaće igrače, takvog je stava i Ole

Sir Alex Ferguson uvijek je favorizirao domaće igrače, a takvog je stava i Solskjaer kome je Škot mentor. To znači da su Jadon Sancho i Aaron Wan-Bissaka najveće Unitedove želje zasad.

Borussijin napadač koštao bi oko 100 milijuna funti, dok Palace planira na talentiranom beku zaraditi oko 40 milijuna funti.

No to nije sve. United motri i situaciju s novopečenim reprezentativcem Engleske i veznjakom West Hama, Declanom Riceom, kao i Chelseajevim krilom Callumom Hudson-Odoijem za kojeg se interesirao i Niko Kovač.

United i City žele Saula, Guardiola ima alternativu iz Atletica od 70 milijuna

Ono što Telegraph potvrđuje jest da United sigurno neće loviti Garetha Balea jer se ne uklapa u Solskjaerovu viziju budućnosti Manchester Uniteda, ali ističe da su Bruno Fernandes iz Sportinga, Saul Niguez iz Atletica, Joao Felix iz Benfice i Philippe Coutinho iz Barcelone na njihovom radaru.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.