Tepali su mu da je Hajdukov Pirlo. Sad je potjeran iz Zrinjskog

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ANDRIJA BALIĆ našao se među igračima koji su otpisani u mostarskom Zrinjskom nakon dolaska novog trenera Željka Petrovića. Balić je, uz još jednog bivšeg hajdukovca Filipa Bradarića, bio najzvučnije ime koje je u ovoj sezoni stiglo u Zrinjski. Međutim, u Mostaru se 26-godišnji veznjak nije naigrao. U bosanskohercegovačkoj ligi skupio je 20 minuta, a u Europi je na travnjaku proveo 52 minute. 

Hajduk ga prodao za tri milijuna eura

Podsjetimo, Balić je bio jedan od najvećih talenata Hajduka i uspoređivalo ga se s Andreom Pirlom. Za splitski klub upisao je 45 nastupa, tijekom kojih je postigao deset i asistirao za pet pogodaka. Udinese ga je kupio 2016. godine za tri milijuna eura i u tom je klubu ostvario 33 nastupa uz po jedan pogodak i asistenciju.

Bio je na posudbama u Fortuni, Perugii i Stredi, koja ga je i kupila 2020. godine. U Slovačkoj je igrao vrlo dobro postigavši 12 i namjestivši osam golova za Stredu, ali prošle sezone je bio bez nastupa te je imao problema s ozljedama pa je u veljači posuđen u Bansku Bistricu.

Iz Zrinjskog odlazi i Anton Maglica, još jedan bivši Hajdukov igrač. Maglica je u Premijer ligi odigrao samo 50 minuta, a trebao je biti veliko pojačanje nakon dolaska iz rumunjskog Cluja. Ranije je igrao za APOEL, Kayserispor, Guizhou, Apollon Limassol i Osijek.

"Oči ćaćine"

Balića navijači Hajduka pamte i po incidentu iz 2015. godine, kada je Hajduk igrao europsku utakmicu protiv Slovana. Nakon što je tadašnji trener Damir Burić izvadio iz igre Andriju Balića, otac mladog igrača Hajduka došao je do ograde blizu novinarske lože i nazvao nekog na mobitel.

"Ovo je gotovo", kazao je tada Ivica Balić tako da ga svi čuju i potom bacio mobitel prema Hajdukovoj klupi. Mobitel je pao na tartan stazu blizu klupe. Balić stariji potom je u dresu svog sina s natpisom 'Oči ćaćine' izveden sa stadiona. Bio je to drugi incident Ivice Balića tog ljeta. Na utakmici s Kalevom u Dugopolju se sukobio s redarom nakon čega je priveden.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.