Teška ozljeda okončala SP peruanskoj zvijezdi

Foto: EPA

JEFFERSON FARFAN, uz Paola Guerrera, najbolji je igrač peruanske nogometne reprezentacije. Svojim je golovima odveo Peru na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon 36 godina posta. 

Međutim, zbog teške ozljede, propustit će posljednju utakmicu grupe C s Australijom (26. lipnja).

Protekle se subote ozlijedio na treningu. Pretragama je zaključeno kako je doživio traumatsku ozljedu mozga. Nakon sudara sa suigračem, nekoliko minuta proveo je u nesvjesnom stanju. Odmah je bio prebačen u bolnicu na pretrage.

"Bila je to stravična scena, ali sada je sve u redu. Najvažnije jest da se dobro oporavlja. Njegovo zdravlje se stabiliziralo", istaknuo je peruanski izbornik Ricardo Gareca.

"Njegov izostanak predstavljat će nam ogroman gubitak. Nadamo se da će sve biti u redu jer je on iskra naše ekipe", izjavio je peruanski centarfor Paolo Guerrero.

Jefferson Farfan, nekadašnji napadač PSV-a i Schalkea, a danas Lokomotiv Moskve, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odigrao je dvije utakmice bez golgeterskog učinka. Protiv Danske (0:1) bio je uvršten u početnu postavu te je odigrao 85 minuta, a protiv Francuske (0:1) odigrao je posljednjih 45 minuta.

Peru je, pred ogled s Australijom, bez bodova i matematičkih šansi za plasman u osminu finala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.