Težak udarac za Fenerbahče: Najbolji centar Eurolige se ozlijedio

Foto: EPA

TEŽAK udarac za turski Fenerbahče. Jan Vesely neće moći igrati košarku u narednih mjesec dana, javio je istanbulski klub putem svojih službenih kanala.

Radi se o ozljedi i operaciji koljena. Vesely je ozlijedio koljeno desne noge pa je morao na operaciju kojom mu je uspješno izveden zahvat na meniskusu. Češkog košarkaša smatra se najboljim centrom Eurolige, a ponajbolji je igrač i Fenerbahčea.

Sve to znači da Vesely na parket neće izaći sve do polovice ožujka, što znači da će u Euroligi propustiti utakmice s Bayernom, Panathinaikosom, Darussafakom, Anadolu Efesom, Real Madridom, a možda i Barcelonom i Budućnosti.

Dobra vijest za turski klub, ako sve bude išlo prema planu, jest da bi se Vesely mogao vratiti taman pred četvrtfinalne okršaje do kojih će Fener kao trenutno prvoplasirana momčad na euroligaškoj ljestvici gotovo sigurno doći.

Vesely ove sezone u Euroligi u prosjeku provodi 27 minuta na parketu i za to vrijeme ubacuje 14,4 poena te ostvaruje učinak od 5,6 skokova i 2,6 asistencija po utakmici. Prosječan indeks mu je 21,2, što je vrlo visok učinak i Čeha čini trenutno najkorisnijim igračem lige.

To zorno pokazuje koliko će nedostajati Fenerbahčeu u narednim tjednima.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.