The Sun: Zlatka Dalića se smatra nacionalnim blagom

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija u subotu u 18 sati u Berlinu igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića potom očekuju nastupi protiv branitelja naslova Italije i Albanije u sklopu skupine B. U osminu finala proći će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane.

The Sun je predstavio hrvatsku reprezentaciju, istaknuo kako se ona nalazi u "skupini smrti" te naveo Luku Modrića, Domagoja Vidu, Marcela Brozovića, Matea Kovačića, Andreja Kramarić i Ivana Perišića kao "uobičajene sumnjivce", odnosno one koji su više od desetljeća standardni u kadru.

"Impresivni izbornik Dalić također je dio njihova puta. Otkako je preuzeo reprezentaciju 2017., odveo ju je do finala Svjetskog prvenstva, a potom i trećeg mjesta", dodaje The Sun, ističući da bi, uz izuzetak Joška Gvardiola, Hrvatsku "mogao koštati manjak mladih igrača".

O Daliću: Smatra ga se nacionalnim blagom

"Smatra ga se nacionalnim blagom zbog briljantnih nastupa na velikim turnirima. Veći dio trenerske karijere proveo je u Hrvatskoj, Albaniji i na Bliskom istoku", piše The Sun o Daliću, dodajući kako je Hrvatska u "nezgodnoj skupini".

Ključnim čovjekom označili su Modrića, a očekuju da će početna postava Hrvatske na Euru izgledati ovako: Dominik Livaković - Josip Juranović, Domagoj Vida, Joško Gvardiol, Josip Stanišić - Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić - Mario Pašalić - Andrej Kramarić - Ivan Perišić.

Kako Hrvatska napada prema The Sunu?

Novinari The Suna uvjereni su da će Hrvatska igrati u sustavu 4-3-3. Vezni red s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem smatraju jednim od "najiskusnijih i tehnički najdarovitijih na svijetu", a očekuju da će se dvojica od njih spuštati u zadnju liniju kako bi pokrenula napad.

Analizirali su da hrvatski krilni napadači ulaze u sredinu, što otvara prostor za podizanje bočnih igrača. Također, navode da će u vrhu hrvatskog napada biti napadač sposoban primiti loptu i razigrati sa suigračima.

Kako se Hrvatska brani prema The Sunu?

Sunova očekivanja su da će se Hrvatska braniti u formaciji 4-4-2 jer će jedan od krilnih igrača prići centralnom napadaču, pa će iza njih dvojice biti dvije linije s po četiri igrača. "Dalićeva momčad može biti izuzetno agresivna, ali ima tendenciju reagirati tako samo kada postoji jasan okidač", piše The Sun.

"Inteligencija i iskustvo hrvatske momčadi ključni su u ovim situacijama jer razumiju kada držati dubok blok, a kada iskočiti i pritisnuti visoko", dodaju engleski novinari.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.