RAT U UKRAJINI

Timoščuk je ruski tajni agent? Novinar objavio dokumente: "Dat ću život za Rusiju"

Foto: EPA

PROSLAVLJENI kapetan ukrajinske reprezentacije Anatolij Timoščuk i dalje je na udaru sunarodnjaka jer se još uvijek nalazi u Zenitu na poziciji pomoćnog trenera tog ruskog kluba. U jeku vojne invazije koju Rusija vrši na Ukrajinu njegovi sunarodnjaci ne praštaju mu to što radi. 

Iz Rusije tvrde: Timoščuk je tajni ruski agent

Svog bivšeg kapetana Ukrajinci napadaju sa svih strana, a u priču se uključio i ruski istraživački novinar Kostijantin Andrijuk. On tvrdi da je Timoščuk - ruski agent!

Društvenim mrežama kruže dokumenti koje je bivši nogometaš navodno potpisao. Na njima piše: "Ja, Anatolij Timoščuk, zaklinjem se na vjernost Rusiji i kunem se da ću poštovati Ustav i zakone. Zaklinjem se na vjernost FSB-u i da ću izvršavati naređenja nadređenih te da ću čuvati tajne države i službe. Spreman sam život dati za Rusiju."

Zenit se oglasio

Timoščuk se potpuno pritajio i nigdje se ne oglašava. Zbog toga mu je nogometni savez Ukrajine oduzeo sve počasti. Izbrisan je iz registra ukrajinskih reprezentacija, a ostao je i bez svojih priznanja, medalja i trenerske licence. Na njegovu stranu stao je Zenit:

"Timoščuk je veliki profesionalac koji ima savjestan odnos prema poslu u svakoj zemlji u kojoj je igrao kao nogometaš i radio kao trener. Povjerenje u njegove trenerske kompetencije je neprocjenjivo. Isto vrijedi i za njegove ljudske kvalitete. Smatramo da se odluke ukrajinskog saveza ne uzimaju u obzir i da su gesta političke manipulacije. Želimo podsjetiti da nogomet treba ostati izvan politike, a ne biti dio političke igre. Zenit će nastaviti braniti interese svog trenera na CAS-u".

Timoščuk je u karijeri igrao za Volyn, Šahtar Donjeck, Zenit, Bayern i Kairat. Za Ukrajinu je u 144 utakmice zabio četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.