Tirana - Vrata Europe: Šerifova Jugoslavija u malom brani prednost pred Dinamom

VELIMIR ZAJEC zna kako se danas u Novoj Gorici igra jedna sasvim nebitna utakmica, zato će od 18 sati upijati akciju na Qemal Stafa stadionu u albanskoj prijestolnici gdje će doznati protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, prolaskom kojeg bi Dinamu bilo zagarantirano najmanje mjesto u skupini Europa lige ili "Lige prvaka za siromašne".



Deseterostruki uzastopni prvak Moldavije (u čijoj prvoj momčadi igraju tri Srbina, Crnogorac i BiH državljanin) ostavio je prilično bolji dojam u prvom susretu koji je na njegovoj velebnoj areni u Tiraspolu dobio 3:1, a Dinamo Tirana je susret završio s deset igrača i u uzvratu mora loviti prednost bez organizatora igre Elisa Bakaja.

Koliko je globalizacija uzela maha i u najnerazvijenijim europskim zemljama govori sljedeći podatak; u susretu suverenih vladara moldavskog i albanskog nogometa postignuta su dakle četiri gola, a strijelci su bili: Srbin, Argentinac, Brazilac i Crnogorac!

U samo 12 uvodnih minuta na Sheriffovom stadionu pala su dva gola; prvi za domaćine u produkciji srpskih ljevaka - Nišlija Vladimir Volkov je u 9. minuti u mrežu ubacio korner Vladimira Brankovića, Beograđanina koji je sredinom desetljeća dvije godine proveo u Hercegovini igrajući za Zrinjski i Brotnjo.

Samo tri minute poslije izjednačio je jedan od četiri Dinamova sunarodnjaka argentinskog trenera Luisa Manuela Blanca - branič Lucas Malacarne i to na sličan način kao što su poentirali domaćini, nakon kornera koji je izveo najbolji igrač i organizator igre gostiju Elis Bakaj.

Rezultat koji je Dinamu nudio velike izglede pred uzvrat ostao je sve do 62. minute, kada Baćo Nikolić još jednom donosi prednost domaćima nakon što je vratar Dinama Isli Hidi odbio udarac Aleksandra Erokina (kojemu je početkom drugog poluvremena poništen gol iz kornera). Pet minuta poslije gosti iz Tirane su bili na koljenima, kada njihov najbolji igrač Elis Bakaj dobiva crveni karton.

Bila je to noć braniča, jer samo dvije minute nakon što su domaći dobili brojčanu prednost, još jedan defanzivac, Jose Nadson, u 70. minuti postavlja konačan rezultat koji Sheriffu pred današnji uzvrat u Tirani nudi lijepu prednost, iako im ne jamči opuštanje i siguran prolaz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.