Tko će Hrvatskoj suditi u finalu?

Foto: Getty Images

HRVATSKA se polufinalnom pobjedom nad Engleskom nakon produžetaka (2:1) pogocima Ivana Perišića i Marija Mandžukića plasirala u završnicu Svjetskog prvenstva u Rusiji. U nedjeljnom, povijesnom finalu na moskovskom Lužnikiju (17:00) sučelit će se s Francuskom.

Osim Engleske, Hrvatska je eliminirala i Milorada Mažića koji je kandidirao za dijeljenje pravde u finalu. Srpski sudac prije i tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji bio je u najužem krugu favorita za suđenje finala.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) za završnicu mundijala neće delegirati Milorada Mažića. Pravila su jasna. Suđenje je zabranjeno sucu koji dolazi s istog govornog područja kao i jedna od zemalja koja se kvalificira u završnicu.

Ipak, Milorad Mažić s ostatkom srpskog sudačkog tima konkurira za suđenje subotnje utakmice Belgije i Engleske u Sankt Peterburgu (16:00) za treće mjesto.

Nagađa se kako bi finale Francuske i Hrvatske moglo pripasti Irancu Alirezu Faghaniju, Brazilcu Sandru Ricciju ili Argentincu Nestoru Pitani.

SVE GORI Pogledajte kako se slavi u hrvatskim gradovima I koza slavi s Hrvatima Ovako se slavi po hrvatskim gradovima Zagreb gori! Škotski navijači uz hrvatske zafrkavaju Engleze IZVJEŠTAJ Hrvatska u finalu SP-a!

KUPANJE NAVIJAČA U FONTANI U ZG-U SARAJEVO

Ovako Hrvati slave finale: "Englezi su bili previše bahati" Mourinho nahvalio Hrvatsku Pogledajte ludo slavlje u Hrvatskoj Vrsaljkova luda poruka iz svlačionice

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.