Tko je najbolji igrač Svjetskog prvenstva?

DAVID VILLA ili Wesley Sneijder? Tko je zaslužio Fifinu Zlatnu loptu? Izbor je sužen na deset imena, ali najrealniji su kandidati udarni topnici Nizozemske i Španjolske. Osim ako netko posebno zabljesne u finalu.

Fifa je na svojim stranicama objavila listu od deset igrača nominiranih za Zlatnu loptu te objašnjenje zbog čega je svaki od njih zaslužuje:

Diego Forlan (Urugvaj)
Arhitekt urugvajskog napada, vrlo utjecajan, ima ogroman utjecaj na svoju ekipu, osigurava kvalitetne pasove, zabija golove i opasan je s velike udaljenosti.

Asamoah Gyan (Gana)
Nevjerojatan radnik, efikasan, dobar dribler, svakoj obrani stvara probleme, dobro zabija golove.

Andres Iniesta (Španjolska)
Ofenzivni veznjak koji je sjajan kad ima loptu u nogama, zvijezda momčadi, impresivan dribler.

Lionel Messi (Argentina)
Ističe se ritmom i kreativnošću, dribla, dodaje, puca - spektakularan i koristan.

Mesut Oezil (Njemačka)
Veliki talent za sadašnjost i budućnost ekipe, brz na nogama, sjajan pregled igre, odličan u završnim i odlučujućim dodavanjima.

Arjen Robben (Nizozemska)
Jako dobar ritam, dobar dribler, opasan kad se s krila ubacuje u sredinu, koristan za momčad.

Bastian Schweinsteiger (Njemačka)
Impresivan u prvom dodiru, daje duboka i precizna dodavanja, na trenutke briljira individualnim potezima, krade lopte protivniku.

Wesley Sneijder (Nizozemska)
Maestro u sredini terena, veliki radnik, motor nizozemskog napada, odlično dodaje i zabija.

David Villa (Španjolska)
Najbolji strijelac, brz, jednko dobar s obje noge, jako dobar u situacijama jedan na jedan, odlično asistira i još bolje zabija.

Xavi (Španjolska)
Pokretač Španjolske koji određuje tempo utakmice, ima veliki utjecaj na kretanje lopte, jedan od najboljih veznjaka na svijetu.

Jedan od ove desetorice ući će u elitno društvo sedmorice nogometnih veličina koji su se dosad okitili Zlatnom loptom. Ovu nagradu je Fifa službeno počela dodjeljivati 1982. godine na SP-u u Španjolskoj, a redom su je dobivali: Paolo Rossi, Diego Armando Maradona, Salvatore Schillaci, Romario, Ronaldo, Oliver Kahn i Zinedine Zidane.

U izboru za najboljeg mladog igrača nema dvojbe - Thomas Mueller!

Na službenim Fifinim stranicama ujedno je objavljena lista kandidata za najboljeg mladog igrača na SP-u. Ta je lista znatno kraća i sadrži samo tri imena, ali nitko ne sumnja tko će se od trojice mladića vratiti kući s ovim priznanjem. Nominirani su Giovanni dos Santos (Meksiko), Andre Ayew (Gana) i Thomas Mueller (Njemačka).

"Uspon Thomasa Muellera u svijetu profesionalnog nogometa bio je u najmanju ruku fenomenalan. Prije samo dvije godine bio je sporedan igrač u Bayernu, a prvu utakmicu za reprezentaciju odigrao je u ožujku ove godine. 20-godišnji napadač u samo nekoliko mjeseci oduševio je nogometne fanove diljem svijeta zahvaljujući strastvenom pristupu igri te ključnim golovima i asistencijama", opisuje Fifa Muellerovu igru za njemačku reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.