LIGA PRVAKA MLADIH

Tko su mladi dinamovci na čelu s vratarom koji rasturaju u Europi

Goran Stanzl/PIXSELL

DINKO HORKAŠ, Joško Gvardiol, Antonio Marin i Mario Ćuže vidljivo su odskakali kvalitetom za vrijeme osmine finala juniorske Lige prvaka između Dinama i Liverpoola.

DINAMO - LIVERPOOL 1:1 (4:3) Juniori na penale srušili Liverpool za četvrtfinale

Kapetan Horkaš bio je siguran svih 90 minuta na Hitrec-Kacianu, a onda je ponovno zasjao kao junak poslije dva obranjena penala.

 

 

Specijalist za penale sa seniorskim iskustvom

Horkaš već gotovo dvije sezone trenira s prvom momčadi Dinama i nominalno je treći golman iza Dominika Livakovića i Danijela Zagorca. Iskustvo također skuplja u drugoj ligi gdje ima 52 nastupa. Specijalnost su mu penali.

Cijeli Maksimir se trese zbog mladog Dinama: "Kako je dobro vidjeti te opet"

Junak Horkaš: Idemo do kraja u Ligi prvaka

Trener mladog Dinama: Pobjeda generacije

Momčad Igora Jovićevića bila je bolja svih 90 minuta. Promašivalo se puno, a Redsi su poveli iz prve prave akcije. No uz podršku tribina Hitrec-Kaciana te pravovremenim potezima Jovićevića s klupe (uvođenje Roka Baturine), Dinamo se brzo vratio.

Za izjednačujući gol najzaslužniji je 18-godišnji Antonio Marin, brzonogo lijevo krilo koje je već dugo na meti europskih velikana.

GNK Dinamo Zagreb U19 - Liverpool U19 Live Score

Antonio Marin, nova velika Dinamova stvar

Navodno ga zagrebački klub trenutačno cijeni na 15 milijuna eura. Za seniore već ima nekoliko minuta i od sljedeće sezone mogao bi postati nova Modra senzacija, posebno ako klub skupo proda najboljeg igrača Danija Olma.

Marin je izuzetan dribler strašne brzine, moderno krilo u najavi i igrač koji čini razliku.

Obrana Redsa 90 minuta nije znala kako izaći na njega, uvijek je bio korak ispred njih. Na kraju je fulao penal u raspucavanju, no da ne ispadne tragičar, pobrinuo se Horkaš.

Obrambeni stup odbio milanski Inter pa izdominirao Redse

Jošku Gvardiolu je 17 godina, no po igri protiv Liverpoola to se ne bi dalo reći. Talentirani stoper bio je najčvršća modra karika, odnosio je pobjede u duelima s lakoćom te bez problema čitao napade Engleza.

Smatra ga se velikom klupskom perspektivom i budućim prvotimcem seniorske momčadi, a u Dinamo je stigao nakon što je odbio ponudu milanskog Intera.

Naime, mlade nade Dinama oduševile su na prošlogodišnjem Istria Youth Cupu, a Gvardiol se na tom turniru svidio čelnicima Intera. Njegova se obitelj zahvalila na ponudi i odlučila ostati u Zagrebu.

Ćuže ruši sve pred sobom

Prodor 19-godišnjeg Marija Ćužea iz desete minute oslikava svu njegovu silinu. Snažno je projurio kroz sredinu i kreirao veliku šansu, koja je na kraju promašena, a razlog njegove moći leži u tome da već ima solidno seniorsko iskustvo.

Odigrao je 51 utakmicu u drugoj ligi i zabio osam golova. Nedavno je golom srušio Tottenham u četvrtfinalu Premier League International Cupa.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.