Tomas: Odigramo li kao s Dinamom, s Hajdukom nećemo imati velikih problema

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Osijeka gostuju kod Hajduka u utakmici 34. kola SuperSport HNL-a. Utakmica se igra u subotu od 17 sati, a najavio ju je Osijekov trener Stjepan Tomas, čiji je niz neporaženosti na Osijekovoj klupi netaknut i nakon derbija s Dinamom u posljednjem kolu.

Tomas je dosad na klupi odradio tri utakmice, a Osijek je pod njegovim vodstvom osvojio sedam od maksimalnih devet bodova nakon ogleda protiv Istre, Varaždina i Dinama. Osijeku slijedi novi težak ispit, a Tomas ga, nakon što je rekao da je stanje u njegovoj momčadi dobro, ovako najavljuje:

Tomas: Hajduk se diže iz utakmice u utakmicu

"Znamo da su jako dobra momčad, na posljednje četiri utakmice nisu primili pogodak, dižu se iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje i sigurno nas očekuje teška utakmica u Splitu. Bit ćemo spremni na sve, taktički smo pripremili utakmicu kroz ovih nekoliko dana i ako igrači budu izvršavali što smo se dogovorili i što smo radili na treninzima vjerujem da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom.

"Nema velike razlike u pripremi ove utakmice ili one s Dinamom. Obje su momčadi kvalitetne, a Hajduk igra jako dobro kao momčad. Otežavajuća okolnost će biti što raste, što je bez primljenog pogotka četiri utakmice, ali siguran sam da ćemo pronaći način da se probije obrana i da postignemo pogodak", rekao je Tomas, koji misli da Marko Livaja nije jedini koji može stvarati probleme njegovom timu.

Nadao se pobjedi i protiv Dinama

"Livaja je jedan od najboljih igrača u ligi, Hajduk puno ovisi o njemu, ali prije svega moramo ga onesposobiti da prima lopte i razigrava momčad. Tu su Sahiti, Krovinović i Mlakar koji su dobri pojedinci, kvalitetno igraju… Hajduk u kompletu djeluje kao momčad što dodatno naglašava individualnu kvalitetu. Mi moramo biti disciplinirani i agresivni kao što je bilo protiv Dinama, ako bude tako vjerujem da nećemo imati velikih problema", istaknuo je Tomas i prokomentirao učinak momčadi od svog dolaska na klupu:

"Kada sam dolazio vjerovao sam u momčad i igrače, da imaju kvalitetu za napraviti rezultat. Bio je potreban klik koji će nešto promijeniti u njihovim glavama i to se dogodilo. Sedam bodova je okej, iako bih volio da je devet, da smo imali stopostotni učinak. Ali okrenuli smo se Hajduku, pred nama su tri finala, cilj su treće mjesto i Europa, a sve ćemo poduzeti da to i ostvarimo."