transferi

Toplak objasnio zašto ne igra veznjak kojeg želi Hajduk

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

ANTHONY KALIK (24), australski Hrvat, kao veznjak Hajduka u zimu 2020. prešao je u Goricu. Transfermarkt ga je tada cijenio na 350 tisuća eura. U dvije i pol godine u Gorici igra tako da mu se vrijednost ušesterostručila i da ga Hajduk želi vratiti.

Kalik je sjajno igrao prošle sezone, koju je završio s osam golova i pet asistencija. Zabijao je Dinamu i Hajduku, a odličnu formu prenio je i u aktualnu sezonu, koju je otvorio s dva gola i asistencijom u prve četiri utakmice SuperSport HNL-a. Zato je bilo iznenađenje što ga nije bilo u momčadi kod Slavena, gdje je Gorica izgubila 2:1. 

Samir Toplak, trener Gorice, otkrio je zašto nije nastupio najbolji igrač njegove momčadi: "Kalik nije konkurirao za momčad jer je klub tako odlučio, nije psihički spreman za utakmice."

Kalik je veliki hajdukovac, koji na nozi ima tetoviran grb tog kluba i jako se želi vratiti na Poljud. Međutim, odande je poslana ponuda koja nikako ne zadovoljava Goricu, pa su pregovori zapeli. Zato je Kalikov izostanak u Koprivnici pokrenuo špekulacije je li Kalik ozlijeđen, uvrijeđen ili je možda transfer u Hajduk blizu realizacije. Toplak je objasnio zašto ga nije bilo u momčadi.