Torcida iz Trogira čestitala rođendan navijačima Benfice: "Zauvijek prijatelji"

Foto: Twitter

NO NAME BOYSI, navijači Benfice, u ponedjeljak su proslavili rođendan, a splitska Torcida na Facebooku im je čestitala na godišnjici i poželjela pobjedu u četvrtak protiv Dinama u Europa ligi. Za to su iskoristili poznati prijeteći slogan s hrvatskih tribina.

"Feliz anniversário, a u četvrtak gazi Purgere!" napisali su.

Sada je i Torcida Trogir napravila isto fotografijom koja kruži društvenim mrežama. Na dva velika transparenta piše: "Feliz anniversário. Amigos para sempre."

U prijevodu to bi značilo: "Sretna godišnjica. Prijatelji zauvijek". Na fotografiji se vidi i zajednički znak Torcide i NNB-a, a jedan od navijača drži prekriženo slovo D. 

Torcidu i No Name Boyse već gotovo 25 godina veže nešto više od dobrih odnosa ili prijateljstva, uobičajenih među navijačkim skupinama koji prate klubove iz različitih zemalja.

Otkako su u jesen '94. navijačica i dva navijača Benfice poginuli u prometnoj nesreći na povratku s gostovanja kod Hajduka u Ligi prvaka, a Torcida na utakmici u Lisabonu iskazala počast tragično stradalima, ove dvije skupine su pobratimljene.

Njihovi pripadnici često se međusobno posjećuju i pomažu na utakmicama širom Europe. 

Zbog toga je bilo straha kako bi Torcida sa svojim prijateljima iz Portugala mogla na Maksimiru navijati protiv svojih najvećih rivala, Bad Blue Boysa. Dinamo i zagrebačka policija spriječili su ovo zabranom prodavanja karata hrvatskim državljanima za južnu tribinu, na kojoj će biti navijači portugalskog kluba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.