Torcida podigla transparent za preminulog branitelja i dobila pljesak punog stadiona

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN i Hajduk remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a. Gol za vodstvo Varaždina zabio je Domagoj Drožđek u 40. minuti, a izjednačio je Niko Sigur u 66. minuti. Stadion u Varaždinu je rasprodan, a na južnoj tribini nalazi se Torcida koja je danas odala počast Ivanu Leutaru, pripadniku legendarnih postrojbi s Trpinjske ceste - Žutih mrava i Pustinjskih štakora, koji je preminuo u petak u 63. godini.

"Za takvu veličinu riječi su malo, hvala za sve što si Hrvatskoj dao. Žuti mravi - za vječnost", napisali su navijači Hajduka pa zapjevali: "Vukovar, Vukovar, stoji na braniku moje Hrvatske."

Iako rođeni Županjac koji prije rata nije imao ikakve veze s Vukovarom, Leutar se odmah po rasplamsavanju ratnih događaja stavio na raspolaganje hrvatskim braniteljima Vukovara gdje je sa svojim suborcima bio raspoređen do kraja rujna 1991. godine.

Leutar je imao čast biti među braniteljima koji su 1997. godine podigli hrvatsku trobojnicu na vukovarski Vodotoranj, a njegova legendarna hrabrost ovjekovječena je muralom koji je prije nekoliko godina dobio u Splitu.