Tottenham kupio dvojicu za 33 milijuna eura: Stiže i zvijezda PSG-a koja je napala policajca

Foto: Getty Images/Guliver Image

U ZAVRŠNICI ljetnog prijelaznog roka najaktivniji su engleski klubovi. Tottenham je osigurao dolazak dvojice novih igrača dan prije zatvaranja ljetnog "mercata".

Desnom bočnom igraču reprezentacije Obale Bjelokosti i PSG-a, 24-godišnjem Sergeu Aurieru, odobrena je radna dozvola čime mu je omogućen prijelaz u Tottenham.


Problem oko dobivanja britanske radne dozvole pojavio se zbog sudskog procesa u kojem je, na prvostupanjskom sudu, Aurier osuđen na dvije godine moguće zatvorske kazne, jer je proglašen krivim za napad na policajca u incidentu koji se dogodio u svibnju prošle godine pred jednim noćnim klubom u Parizu. Aurier se žalio na presudu, a u slučajevima sličnim njegovom sudska je praksa da se zatvorska kazna zamjenjuje društveno korisnim radom.


Aurier je u Velikoj Britaniji već imao problema zbog ovog sudskog procesa. Naime, britanske su mu vlasti onemogućile ulazak na britansko tlo, kada je prošle sezone PSG gostovao u Londonu kod Arsenala, u okviru natjecanja u Ligi prvaka.

Tottenham je odlučio dovesti Auriera nakon što su pustili engleskog reprezentativca Kyle Walkera u Manchester City za odštetu od 54 milijuna eura.

Spursi su pristali platiti 25 milijuna eura odštete za njegov angažman. 

Tottenham je angažirao i argentinskog braniča, 19-godišnjeg Juana Foytha s kojim je potpisao ugovor na pet sezona.

 


Foyth je u Tottenham stigao iz argentinskog Estudiantesa, a prema medijskim napisima londonski je klub za mladog argentinskog reprezentativca platio osam milijuna funti odštete.

Foyth je drugo obrambeno pojačanje Tottenhama u završnici prijelaznog roka nakon što je prošloga tjedna u Londonu stigao i kolumbijski stoper Davinson Sanchez iz Ajaxa.


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.