TOTTENHAM - VILLA 0:2 Perišić sjajno počeo pa razočarao u iznenađujućem porazu

Foto: Profimedia

TOTTENHAM - ASTON VILLA 0:2 je prva utakmica engleskog prvenstva odigrana u novoj, 2023. godini. Gosti su poveli u 48. minuti prvim golom ove godine u Premiershipu. Douglas Luiz pucao je iz daljine, a njegov udarac odbio je Tottenhamov golman Hugo Lloris. Loptu je zatim pokupio Ollie Watkins i savršeno poslužio natrčalog Buendiju, koji je iz prve zakucao u mrežu. Dojam je da je golman Tottenhama i Francuske trebao bolje reagirati.

U 73. minuti Aston Villa je potvrdila pobjedu. John McGinn je proigrao Luiza, koji je utrčao u kazneni prostor i efektno vanjskom zabio za konačnih 2:0. To je iznenađujući rezultat jer je Tottenham na svom terenu izgubio protiv kluba od kojeg je prije ove utakmice imao 12 bodova više.

Ivan Perišić igrao je do 88. minute za Tottenham, dva tjedna nakon što je s Hrvatskom pobijedio Maroko i osvojio svjetsku broncu. U prvom poluvremenu BBC ga je istaknuo kao najboljeg igrača utakmice, "jedinog koji može nešto napraviti na meču".

Međutim, u drugom je bio daleko gori te je u 57. minuti promašio najveću priliku Tottenhama. Son mu je nabacio iz slobodnjaka na drugu stativu, gdje je Perišić smirio loptu, ali ju je, umjesto u gol, poslao iznad njega. 

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ PRVE GOLOVE 2023. GODINE U PREMIER LEAGUEU