transferi

Tottenham vraća velikog Baska koji mu je lani donio finale Lige prvaka

Foto: Getty Images

FERNANDO LLORENTE napustio je London prije samo četiri mjeseca. Otišao je iz Tottenhama i u potrazi za srećom pronašao je novi angažman u Napulju.

No sve je izvjesnije da će se španjolski napadač ponovno vratiti u glavni grad Engleske, i to prije nego što je očekivao. Malo tko je mogao predvidjeti, pa vjerojatno ni on sam nije vjerovao u to, ali Llorente je ponovno pred potpisom za Tottenham.

Talijani tvrde da je neopjevani heroj Tottenhamova čuda kojim je stigao do finala Lige prvaka prošle godine na rubu povratka u London.

Kako je Carlo Ancelotti napustio Napoli, a njegovo mjesto preuzeo Gennaro Gattuso, stvari podno Vezuva drastično su se promijenile i za španjolskog velikana praktički više nema mjesta u momčadi. Novi trener drukčije vidi ekipu, želi igrati ofenzivno u 4-3-3 sustavu u kojem za Španjolca nema mjesta. Navodno mu je već poručio da slobodno može potražiti novi klub ako dođe prava ponuda.

Ona će, po svemu sudeći, doći baš iz Londona, gdje je Llorente nosio dres Spursa prije dvije godine. 

Mourinhova izlazna strategija u situaciji s ozljedom najboljeg igrača i kapetana momčadi

Milanski dnevnik Gazzetta dello Sport tvrdi da će Llorente najvjerojatnije u Tottenham kod Josea Mourinha, i to kao zamjena za Harryja Kanea koji će izvan terena biti skroz do travnja zbog ozljede koljena i operacije kojoj je u subotu podvrgnut. 

Podsjetimo, Tottenham je pokušao dovesti Krzysztofa Piąteka, nudio je Milanu 33 milijuna eura, ali su Rossoneri tu ponudu glatko odbili. Razlog zašto su milanski mediji upućeni u priču leži u tome što je Antonio Conte želio ponovno surađivati s Llorenteom, ali je na kraju odabrao Oliviera Girouda, kojeg samo milijun eura dijeli od Interova dresa. Chelsea i Nerazzurri blizu su dogovora. Plavci traže pet milijuna za odštetu i milijun eura kroz bonuse, dok Inter nudi samo milijun eura manje za odštetu, a isti novac za bonuse.

Mourinhov plan B je Llorente koji dobro poznaje klub i suigrače pa mu ne bi trebalo mnogo vremena da se uklopi u sredinu. Praktički je klupska legenda. Idućeg mjeseca Leteći Bask, kako mu tepaju, puni 35 godina, a ove sezone za Napoli je odigrao 21 utakmicu i postigao četiri gola uz jednu asistenciju.

Od Gattusova preuzimanja kluba na travnjaku je proveo svega šest minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.