LIGA PRVAKA

Tottenhamu uoči Ajaxa otpao još jedan ključan igrač

Foto: Epa

TOTTENHAM je prošli tjedan u jednoj od najluđih utakmica u povijesti Lige prvaka (4:4 u dvije utakmice) izborio povijesni nastup u polufinalu natjecanja. Prvu utakmicu polufinala igrat će na svom stadionu u Londonu 30. travnja protiv Ajaxa. Ipak, Spursi će protiv Kopljanika igrati znatno oslabljeni.

Harry Kane se teže ozlijedio u prvom dvoboju protiv Cityja i za njega je vjerojatno sezona gotova, a Pochettino će prvu utakmicu protiv Ajaxa morati igrati i bez junaka Spursa u dvije utakmice protiv Guardiole.

Tri od četiri gola Tottenhama u dvomeču s Manchester Cityjem zabio je Son Heung-min. 

Ozljedom Harryja Kanea južnokorejski nogometaš postao je prvo ime Tottenhama, koji je polufinale Lige prvaka izborio zbog golova u gostima. 

Međutim, Tottenham će u polufinalu s Ajaxom biti oslabljen jer je Son u 48. minuti dobio treći žuti karton koji ga je eliminirao iz prve utakmice. Zanimljivo je da Son nije znao kako je dobio karton zbog kojeg će propustiti prvi okršaj s Nizozemcima. 

"Nisam znao da ne igram u polufinalu", rekao je Son razočarano nakon što ga je o tome izvijestio novinar Sky Sporta.

No ni tu nije kraj problemima za Pochettina. Protiv Cityja na Etihadu se ozlijedio i ključni igrač sredine terena Moussa Sissoko i vrlo vjerojatno neće biti spreman za uzvrat.

Sissoko je zaradio ozljedu prepona i neće biti u sastavu za utakmicu koju Tottenham igra u utorak protiv Brightona u prvenstvu.

Na pitanje može li Sissoko biti spreman za utakmicu s Brightonom, Pochettino je rekao:

"Ne. Neće biti spreman sljedeća dva tjedna. Nadam se da se može oporaviti i prije, ali nisam optimist."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.