EUROPA LIGA

Totti je dobio nasljednika

Foto: EPA

ROMA je pobijedila Istanbul Bašakšehirspor 4:0 u prvom kolu skupine Europa lige, a igrač utakmice bio je sjajni mladi ofenzivac koji je već u prošloj, prvoj sezoni u Romi, proglašen nasljednikom najveće legende kluba.

Dvadesetogodišnji Nicolo Zaniolo na kraju prve prave sezone, tijekom koje je u 36 nastupa šest golova postigao i dva namjestio i u kojoj je s dva gola protiv Porta postao najmlađi talijanski nogometaš koji je poentirao dva puta na utakmici Lige prvaka, službeno je proglašen i najboljim mladim igračem Serie A.

Na početku ove sezone u prvoj utakmici grupne faze EL-a Zaniolo je briljirao jednim golom i dvjema asistencijama. Sjajno je namjestio golove Džeki i Kluivertu, a sam je zabio na dodavanje bosanskog golgetera.

Zaniolo je tako prvi put u karijeri na istom meču bio strijelac i asistent, a s dva dodavanja za gol postao je prvi Romin igrač s takvim učinkom na utakmici Europa lige od Francesca Tottija.

Zaniolo je već sad jedan od najboljih transfera Rome. Naime, prošlog ljeta zajedno s Davideom Santonom došao je iz Intera u zamjenu za Radju Nainggolana. Godinu dana kasnije Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.