Tragedija u La Ligi. Preminuo navijač, utakmica je prekinuta

Foto: Profimedia

DOGODILA se tragedija tijekom susreta između Granade i Athletic Bilbaa. Gosti su poveli u 6. minuti golom Inakija Williamsa, a utakmica je prekinuta u 18. minuti nakon što je jedan gledatelj doživio srčani udar. Vratar momčadi iz Bilbaa Unai Simon gestikulirao je sucu kako se nešto događa na tribinama, nakon čega su liječničke službe obje momčadi dojurile u pomoć.

Nakon više od 20 minuta čekanja na nastavak dvoboja sudac je igrače poslao u svlačionicu. Gotovo sat vremena nakon prekida utakmice službeno je obznanjeno da dvoboj danas neće biti nastavljen. 

Španjolski mediji navode da je Athletic sklon nastavku dvoboja u ponedjeljak, ali glavni direktor Granade Alfredo Garcia Amado je izjavio da "nije izgledno da će nastavak biti odigran sutra".

Prema navodima sportskog dnevnika Marca, osim ponedjeljka, razmatraju se još dva datuma za nastavak: jedan je 23. prosinca, a drugi termin je u veljači sljedeće godine. 

Španjolski mediji su uskoro objavili kako je jedan gledatelj pretrpio srčani udar, a La Liga je na službenim kanalima objavila da je navijač uskoro i preminuo. Zbog intervencije Simona, koji je ukazao sucu da se nesreća dogodila, navijači Granade zahvalili su se gostujućem golmanu ovacijama. 

''Navijači su upozoravali linijskog sudaca da prekine igru, a Unai Simón je bio taj koji je to rekao sucu. Intervenirala su i dva navijača koji su liječnici. Bila je to teška situacija'', rekao je jedan od gledatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.