NAJLUĐI DAN PRIJELAZNOG ROKA

TRANSFERI Kovač krenuo po Perišića, Real se oglasio o Modriću

U ČETVRTAK u 18 sati završio je prijelazni rok u Engleskoj. Neke od posljednjih transfera odradili su Arsenal i Everton. Topnici su za 25 milijuna funti doveli Kierana Tierneyja iz Celtica, a Everton je potpisao Alexa Iwobija, upravo iz Arsenala, za oko 40 milijuna funti. 

>>> Prošla Premier liga vam je bila ludilo? Samo čekajte da u petak krene nova

Najnapetije za nas bilo je po pitanju transfera Marija Mandžukića u United, koji je propao zbog njegovih previsokih zahtjeva za plaću. Super Mario je tražio 150 tisuća funti tjedno, a United to nije htio platiti i odustao je od transfera pa hrvatski napadač zasad ostaje igrač Juventusa. 

Dan je prošao bez velikih imena 

Najveći transfer današnjeg dana je svakako onaj Romelua Lukaku iz Uniteda u Inter najavljen još jučer, ali je tek danas postao služben. Belgijac je u Italiju stigao za odštetu od oko 80 milijuna funti, a potpisao je ugovor do 2024. godine, težak 7 i pol milijuna eura godišnje. 

Tottenham je potvrdio dovođenje Ryana Sessegnona iz Fulhama i Giovannija Lo Celsa iz Betisa. Arsenal je u dodatnih sat vremena koje je liga dozvolila kao period za obradu dokumentacije transfera koji su predani u posljednji tren potpisao Davida Luiza iz Chelseaja. 

Kovač vodi glavnu riječ izvan Premiershipa

Što se tiče transfera koji nisu vezani za Premiership, najzanimljivija je bila priča o potencijalnom transferu Leroya Sanea u Bayern. Cijeli dan se čekala vijest o zdravstvenom stanju Sanea koji se ozlijedio na utakmici Community Shielda protiv Liverpoola.

O težini ozljede ovisio je interes Bayern za njegovo dovođenje. Bavarci su bili spremni platiti 150 milijuna eura za sjajnog Nijemca, ali transfer je propao jer Sane mora na operaciju i dugo će izbivati s terena. 

Nakon toga Bayern se ekspresno okrenuo alternativnoj opciji, Ivanu Perišiću koji traži izlaz iz Intera gdje ga je novi trener Antonio Conte ocijenio kao višak.

Dybalina nesreća

Paulo Dybala bio je posebna priča dana. Bio je velika želja Tottenhama i Manchester Uniteda, ali na kraju je ostao u Juventus zbog prevelikih financijskih zahtjeva. Osim što je tražio plaću od 18 milijuna eura godišnje, Argentinac je imao problem i s ugovor o pravima na njegov brend. 

Dybalin agent je na ime takozvanih "image rights" tražio oko 14 i pol milijuna eura, a oba kluba to su odbila bez imalo razmišljanja. Problem je nastao što klubovi takvu vrstu prava, čak i da ih plate, ne mogu održati na životu jer u Engleskoj ne postoji takva vrsta prava. 

Problem je bio u tome što Dybala nije jedini vlasnik prava na svoj lik i djelo, nego je većinski vlasnik ranije marketinška agencija s Malte, dakle treća strana. Sukladno tome, treća strana može neovisno o tome želi li Dybala to ili ne diktirati cijenu prava prilikom transfera jer za nju to nije ništa više nego roba kojom trguje. 

Da je Dybala ostao jedini vlasnik sada vjerojatno ne bi mogao zaraditi ovako veliku inicijalnu isplatu prilikom transfera, ali bi zato u perspektivi imao puno manje problema, a svakako bi mogao izbjeći situaciju u kojoj se sada našao.  

Zakuhava se i priča oko Neymara

Već dugo traju spekulacije o mogućem transferu Neymara u Barcelonu, a nedavno se u priču uključio i Real Madrid. Katalonski Sport jučer je objavio da su Madriđani za Neymara ponudili 120 milijuna eura i Luku Modrića, ali danas je iz Madrida stigao demanti. 

"Modrić ne ulazi ni u kakav plan vezan za transfere. Real Madrid je rekao Luki da je sve objavljeno laž, da na njega računa 100 posto te da je sve što pročita ili čuje u medijima o svom mogućem odlasku iz kluba laž", rekao je dužnosnik Real Madrida u telefonskom razgovoru za Hinu.

Real očito ima druge ideje, a cijeli dan se uz Modrića spominju još dva imena koja bi mogla u Pariz kao dio dogovora za Neymara. Riječ je Keyloru Navasu i Garethu Baleu, dvojici nezadovoljnih igrača koji već neko vrijeme traže izlaz iz Madrida.

Očito je Real ocijenio kako se bolje riješiti jednog ili dvojice nezadovoljnih igrača, ako je moguće, nego Modrića, koji je još uvijek aktualni osvajač Zlatne lopte. 

RAZVOJ DOGAĐAJA KROZ DAN: 

22:40 Odjavljujemo se za danas, a već sutra ujutro nastavljamo vas obavještavati o razvoju svih aktualnih transfernih priča. 

22:30 "Modrić ne ulazi ni u kakav plan vezan za transfere. Real Madrid je rekao Luki da je sve objavljeno laž, da na njega računa 100 posto te da je sve što pročita ili čuje u medijima o svom mogućem odlasku iz kluba laž", rekao je dužnosnik Real Madrida u telefonskom razgovoru za Hinu.

22:20 Everton je objavio dovođenje Alexa Iwobija koji je stigao iz Arsenala za iznos koji se kreće između 35 i 40 milijuna funti. Još uvijek nije poznata konačna cifra. 

22:00 Ponovno Di Marzio. Ovoga puta donosi vijest da je Martin Škrtel jako blizu dogovora s Atalantom koja pojačava obranu pred svoj nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. 

21:30 Sada i Di Marzio javlja kako je Bayern krenuo po Perišića jer mu treba alternativa za Leroya Sanea kojeg očito neće uspjeti dovesti iz Cityja. 

21:10 Meritan Shabani stigao je iz Bayerna u Wolverhampton. Dvadesetogodišnji veznjak došao je u Englesku za još nepoznatu odštetu. 

21:00 Arsenal je i službeno doveo Davida Luiza iz Chelseaja. Spekulira se da je iznos transfera oko 10 milijuna funti. 

20:50 Fabrizio Romano upravo je objavio kako je Bayern nakon što mu je propao pokušaj dovođenja Sanea krenuo po Perišića koji nije zadovoljan u Interu!

20:20 Muhamed Bešić napustio je Everton na godinu dana i otišao na posudbu u Sheffield United, objavio je Everton na društvenim mrežama. 

19:50 Mirror prenosi Onda Cero koji tvrdi kako Modrić ne želi otići iz Reala. Ne samo to, pišu da očajnički želi ostati igrač Reala. Čini se da slično misli i Real jer se u posljednje vrijeme kao nogometaši koje bi Madriđani mogli poslati u Pariz spominju Navas i Bale, a ne Modrić. 

19:20 City je i službeno potvrdio da Leroy Sane mora na operaciju. To znači da će dugo izbivati s terena i da je njegov transfer u Bayern propao. 

19:00 Jedan od transfera čija se službena objava tek čeka mogao bi biti i transfera Davida Luiza iz Chelseaja u Arsenal, a čini se da je riječ o finaliziranju posla i odrađivanju liječničkih pregleda. 

18:53 Bez šest transfera čije se potvrde čekaju, klubovi u Premiershipu potrošili su više od milijardu funti na pojačanja. Najskuplji je, zasad, Harry Maguire, koji je stigao u United iz Leicestera.

18:35 Nakon što su danas u West Bromwich Albion kod Slavena Bilića stigli Grady Diangana, Charlie Austin i Chris Willock, objavljeno je i četvrto pojačanje, Matheus Perreira! 

18:25 Tottenham je potvrdio transfer Giovannija Lo Celsa iz Betisa. Stigao je na jednosezonsku posudbu s pravom otkupa ugovora. 

18:20 Za šest igrača predani su zahtjevi za transfer uoči kraja prijelaznog roka i sada klubovi koji su ih predali imaju vremena do 19 sati da riješe papirologiju. 

18:07 Danny Drinkwater novi je igrač Burnleyja. Član šampionske ekipe Leicestera nakon kratkog vremena koje je proveo u Chelseaju odradio je transfer u ekipu iz donjeg doma Premiershipa. 

18:05 Everton je uspio prije kraja prijelaznog roka zaključiti transfer Alexa Iwobija iz Arsenala za svotu koja se kreće između 35 i 40 milijuna funti!

18:00 Završio je prijelazni rok u Engleskoj! 

Najveći transferi koje smo zasad vidjeli bili su oni Romelua Lukaku koji je službeno postao igrač Intera, Kierana Tierneyja koji je iz Celtica stigao u Arsenal te Ryana Sessegnona koji je Fulham zamijenio Tottenhamom! 

Čeka se još potvrda nekih transfera kao što su oni Giovannija Lo Celsa u Tottenham ili Davida Luiza u Arsenal!

17:55 Andy Carroll vratio se u Newcastle s kojim će potpisati ugovor na jednu godinu! 

17:50 Arsenal je upravo potvrdio da je doveo Kierana Tierneyja iz Celtica! Transfer bi trebao iznositi 25 milijuna funti. 

17:45 Dany Rose napustio je trening-kamp Watofrda. Stigao je potpisati ugovor, ali Tottenham je u posljednji tren stavio veto na dogovor i igrač ostaje u Londonu. 

17:40 Dvadeset minuta prije kraja prijelaznog roka još uvijek nema potvrde velikih transfera osim onog Romelua Lukakua! Očekuje su lud finiš. 

17:30 Hrvoje Milić seli se u Iran. Postaje novi igrač tamošnjeg velikana Esteghala koji trenira bivši trener Intera Andrea Stramaccioni.

17:15 Sane mora na operaciju, javlja pouzdani novinar Christian Falk! To gotovo sigurno znači da od njegovog transfera u Bayern neće biti ništa. Detalje cijele priče oko ovog transfera možete pročitati OVDJE

17:00 Bivši igrač Milana Patrick Cutrone predstavljen je u Wolverhamptonu, nosit će broj 10. 

16:45 Romelu Lukaku i službeno je postao novi igrač Intera. 

16:30 Još jedno pojačanje za Bilića! Novi igrač West Bromwich Albiona postao je Charlie Austin koji je stigao iz Southamptona. Potpisat će ugovor na dvije godine.

16:00 Novo pojačanje za Slavena Bilića, stigao je Grady Diangana iz West Hama na jednogodišnju posudbu. Očito je Bilić ostao u dobrim odnosima s upravom Ćekićara. 

15:45 Barcelona je spremila novu ponudu za Neymara, piše Gerard Romero. Katalonci žele odgovoriti PSG od prodaje Neymara u Madrid pa ponovno nude Coutinha i novac, a spremni su dodati i još nogometaša ako bude potrebe. Sve samo da spriječe Real u dovođenju Brazilca. 

15:30 Hector Fernandez, direktor jedne od najvećih PR agencija koje se bave karijerama nogometaša, a u jednom trenutku bavila se i karijerom Luke Modrića, otkrio je danas na svom Twitteru kako Modrić ne želi otići iz Reala. Tvrdi da je ta priča "mrtva". 

15:00 Od transfera Mandžukića u United neće biti ništa! Detalje zbog kojih je propao njegov transfer u Premiership možete pročitati OVDJE

14:30 Kovač i Bayern paničare zbog transfera Leroya Sanea i čekaju rezultate pretraga koje će liječnici objaviti večeras i otkriti koliko je ozbiljna ozljeda. Financijske detalje potencijalnog dogovora možete pročitati OVDJE

14:00 Klopp: Ako ste došli zbog novih igrača, produžite do Evertona, oni su ih puni. Mi nećemo kupovati igrače samo da bismo doveli nekog novog

Ludilo posljednjeg dana prijelaznog roka u Engleskoj nije obuzelo baš svakoga. Konkretno, zaobišlo je Jürgena Kloppa. Liverpoolov trener je na posljednjoj konferenciji za medije pred sutrašnji početak nove sezone Premier League protiv Norwicha u kampu u Melwoodu čak iskazivao i gnušanje prema toj histeriji koja trese nogometnu Englesku. Ovako je odgovorio na novinarsko pitanje koga će Liverpool dovesti: "Ako ste došli ovdje tim povodom, radije produžite do Evertona (gradski rival koji odrađuje buran prijelazni rok), oni su vam sad jako zaposleni oko transfera. Mi nećemo kupovati igrače samo da bismo doveli nekog novog. To je besmislica."

Na pitanje je li Liverpoolu ponuđen Philippe Coutinho, koji je u siječnju prošle godine za 145 milijuna eura iz Liverpoola otišao u Barcelonu, gdje je sada prekobrojan, Klopp je također bio rezolutan: "Nema odgovora na to pitanje. Način na koji smo do sada rješavali takve poslove daje nam za pravo da na ovakva pitanja odgovorimo da smo bez komentara."

12:20 BBC: Definitivno je propao Dybalin transfer u Tottenham!

Pod egidom "breaking news" BBC donosi da je prijelaz Paula Dybale iz Juventusa u Tottenham za 75 milijuna eura, koji je bio na korak od realizacije nakon što su Dybala i Spursi sve dogovorili, definitivno propao. I to zato što je Juventus, koji je inicirao prodaju argentinskog ofenzivca, na kraju ipak odustao od toga.

10:30 Sve je dogovoreno, Chelsea šesti put u povijesti prodaje igrača Arsenalu. I ovaj put riječ je o legendi

Nakon Williama Gallasa i Petera Čecha treća legenda Chelseaja prelazi gradskom rivalu Arsenalu. David Luiz je tek šesti igrač u povijesti koji izravno prelazi iz Bluesa među Gunnerse. BBC javlja da je sve dogovoreno te da 32-godišnji brazilski stoper za novi klub potpisuje na dvije godine i uz odštetu od 8 milijuna funti. Arsenal ga dovodi kao zamjenu za Laurenta Koscielnyja koji je otišao u Bordeaux.

Poput Mandžukića, i Luiz je klupski velikan kojeg novi trener otpisuje odmah po dolasku bez obzira na to što je igrač posebnog statusa neposredno prije potpisao novi ugovor. Ali Luiz se ne uklapa u planove Franka Lamparda i drugi put odlazi iz Chelseaja, kluba u kojem je ukupno proveo šest i pol godina te s kojim je osvojio sve: Premiership, FA Kup, Ligu prvaka i Europa Ligu.

Chelsea ga je kupio u siječnju 2011. od Benfice uz odštetu od 21 milijun funti. U ljeto 2014. prodao ga je PSG-u za 50 milijuna funti, tada rekordni iznos za braniča. Dvije godine kasnije Luiz se vratio u Chelsea koji je to PSG-u platio 34 milijuna funti. Luiz sada definitivno napušta Chelsea koji tako ostaje u teškoj situaciji sa stoperima. Već ranije otišao mu je Gary Cahill, a Luizovim transferom u Arsenal ostaje na samo tri središnja braniča: Rudigeru, Christensenu i Zoumi. Chelsea taj manjak stopera ne može nadoknaditi priključivanjem shopping groznici zadnjeg dana prijelaznog roka jer ga je FIFA kaznila zabranom kupnje igrača zato što je dovodio maloljetne nogometaše.  

09:30 Manchester United usred noći počeo s pregovorima o dovođenju Mandžukića

Talijanski Sky javlja da je u noći sa srijede na četvrtak Manchester United s Juventusom otvorio pregovore oko kupnje njegovog borbenog napadača, ali da još nema naznaka o dogovoru, do kojeg će teško doći. Ako United želi dovesti Mandžukića, morat će jako požuriti jer prijelazni rok za ulazne transfere u Engleskoj završava u 18 sati po našem vremenu. 

09:00 Spursi, kraljevi last minute shoppinga: Do 18 sati zaključuju čak četiri transfera!

Sessegnon očito neće biti jedini Tottenhamov ulov zadnjeg dana za kupnju. Jer, kako javlja The Times, Spursi do predvečer dovode još Dybalu iz Juventusa, Lo Celsa iz Betisa i Atala iz Nice.

Ako Tottenham doista danas uspije riješiti sve te transfere, njegov trener Mauricio Pochettino morat će prestati s durenjem. Prije par tjedana je naime, ogorčen time što mu klub ne omogućava kupnju pojačanja, poručio kako ne želi da ga se više zove "menadžerom", dakle onim koji osim vođenja momčadi sudjeluje u biranju i dovođenju igrača, nego samo "trenerom".

08:30 Tottenham sve dogovorio s jednim od največih engleskih talenata: Dolazi za 30 milijuna funti

Ryan Sessegnon (19) je lijevi bek i krilo, a bio je najveći hit pretprošle sezone Championshipa. Očekivalo se da će klinac koji je Fulham doveo do Premier League blistati i na najvišoj razini, ali to se nije dogodilo, a njegov klub ekspresno se vratio u drugu ligu. Ali Sessegnon nije igrač za taj rang. Zato je, kako javlja BBC, prešao Tottenham uz fiksnu odštetu od 25 milijuna funti i još pet kroz bonuse.
 

08:15 SLUŽBENO Dinamov veliki talent preko Belgije završio na Cipru

Sjećate se Ivana Fiolića? Prije tri godine ovog veznjaka smatrali su jednim od najvećih hrvatskih talenata. Dinamo ga je 2017. vratio iz filijale Lokomotive, a zatim ga je godinu dana kasnije za dva i pol milijuna eura prodao u Genk. Ali prošle sezone je za belgijskog prvaka skupio samo osam nastupa pa je 23-godišnjak u potrazi za minutažom otišao na Cipar, u AEK Larnace.

08:00 Belgijskom divu u Interu će se pridružiti bosanski dijamant

Edin Džeko uskoro bi trebao potpisati za Inter, javlja talijanski Sky Sport. Bosanskohercegovački napadač nezadovoljan je u Romi i zatražio je transfer, a nakon mjeseci pregovora milanski i rimski klub dogovorili su se oko odštete. Inter će, tvrdi Sky Sport, na kraju ipak platiti koliko Roma traži - 20 milijuna eura. 

02:00 Lukaku sletio u Milano, dočekalo ga nekoliko stotina navijača Intera

Iako je u milansku zračnu luku sletio usred noći, Romelua Lukaku dočekalo je više stotina oduševljenih navijača Intera. Oni su došli pozdraviti najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Još uvijek napadač Manchester Uniteda, nakon liječničkih pregleda potpisat će za Nerazzurre uz rekordnu odštetu od 80 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.