Trebao je biti zvijezda Reala: "Godinama patim, puno sam plakao"

Foto: Getty Images / Guliver Image

GODINA je 2006. Gotovo cijeli nogometni svijet prati Bocu i River zbog dvaju igrača - Fernanda Gaga i Gonzala Higuaina. I onda je predsjednik Reala Florentino Perez 15. studenog objavio kako je španjolski klub za 20,5 milijuna dogovorio dolazak Gaga, a potom je i za 12 milijuna doveo Higuaina.

I dok se za Pipitu Higuaina znalo da je jako dobar napadač, kojih je Argentina imala u svojoj bogatoj nogometnoj povijesti, na Gaga se gledalo kao na novi dragulj koji je u tom periodu neodoljivo podsjećao na nezaboravnog majstora i imenjaka Fernanda Redonda, također legendu Reala kojoj su kasnije ozljede postale neprelazni rivali.

Embed from Getty Images

Nažalost, ispostavilo se da je ista sudbina zadesila i junaka ove priče Gaga. Za četiri godine argentinski veznjak odigrao je 121 utakmicu, upisao 13 asistencija i zabio jedan gol. No, cijelo vrijeme je bilo jasno kako dijete Boce ne igra onako kako je to činio na Bomboneri, a nakon toliko godina igrač koji je kasnije nastupao Romu, Valenciju te se potom vratio kući ispričao je za Fox Sport zašto nikad nije eksplodirao kao što se očekivalo.

"Sve je počelo 2009. godine na utakmici Liverpool - Real. Ozlijedio sam Ahilovu tetivu i zamolio liječnika da mi injekcijama pomogne da nastavim. Zbog toga se danas, toliko godina kasnije, mogu ozlijediti hodanjem ili izlaskom iz automobila. Led i bol cijelog tjedna, to je moja priča posljednjih desetak godina", započeo je ispovijest Gago.

Embed from Getty Images

Argentinac kao Argentinac, nije želio biti izvan terena, već je pokušavao zaliječiti ozljedu usput i time napravio najveću pogrešku u karijeri.

"Igrao sam u kopačkama većim dvije veličine kako bih ublažio bol. Također, uzimao sam adrenalin uoči utakmica i tek tada ne bih ništa osjećao. Međutim, kad bi utakmica završila, nisam mogao spavati od bolova, a na plažu sam odlazio u papučama jer je patnja bila neopisiva", ispričao je Gago. 

Nakon Europe 2013. je otišao na kratku posudbu u Velez, a onda se i vratio u Bocu. Bolovi nisu prestali, a želja za igrom pred fanatičnim navijačima kluba iz Buenos Airesa bila je još veća. A onda je stigla nova ozljeda i približio se kraj.

"Ozlijedio sam se u Superclasicu protiv Rivera 2016. i nisam bio siguran želim li više igrati nakon toga. Ništa nisam pričao sinu Mateu, a on je inzistirao da nastavim s igranjem i svakog me dana pitao kad ćemo na trening. Kad sam mu rekao da možda više neću igrati, rekao mi je da se ne slaže s tim. Moram priznati da sam mnogo plakao jer nisam znao što učiniti u tim trenucima. Bilo je jako teško. S jedne strane velika bol, a s druge sin koji me gura naprijed", prisjeća se Gago. 

Embed from Getty Images

Na kraju je 33-godišnji veznjak ipak odlučio ispuniti želju jednog od dvaju sinova te je zaigrao u Velezu. Klubu se priključio 1. srpnja i potpisao ugovor na jednu sezonu, do sljedećeg ljeta, samo kako bi ga Mateo mogao još malo gledati na terenu. 

"Godinama patim od bolova Ahilove tetive, ali izdržat ću. Teško je, ali ga želim još malo usrećiti, koliko mogu", zaključio je nevjerojatni Fernando. 

Idol navijača Boce i uzor svim očevima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.