KORONAVIRUS U SPORTU

Trener boksačkih prvaka: Kulenom sam pobijedio koronu

Screenshot: Video index

TRENER boksačkog kluba Gladijator Tomo Kadić, jedan od članova delegacije koja je na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Londonu pokupila koronavirus nakon mjesec dana liječenja u ponedjeljak čeka rezultate drugog testiranja. 

"Vjerujem da ću u ponedjeljak konačno biti slobodan. Već sam radio test, ali bris nije bio dobar pa smo ponavljali. Čekao sam 21 dan na drugo testiranje, ali kod mene izgleda mora biti pobjeda nakon 21. runde. No, ništa nije gotovo dok sudac ne digne ruku za kraj", u videu na svom Facebooku priča zagrebački trener, koji je u Londonu vodio reprezentativca Tonija Filipija u borbi za Olimpijske igre.

Turnir je obustavljen, Filipi, Kadić i trener ženske reprezentacije Ante Matas vratili su se bolesni i bilo je povišenih tonova na relaciji s Hrvatskim boksačkim savezom. Kadić je reagirao burno, očito je došlo do problema u komunikaciji, a već je i održavanje turnira nakon nekoliko dana izazvalo nervozu kod natjecatelja u Londonu. Nakon mjesec dana sve se smiruje, Kadić na svom Facebooku sada izvještava o procesu koji prolazi do izlječenja.

"Skupio sam par kilograma, prebolio sam ovo uz kulen. Ali ne treba popuštati dok sudac ne digne ruku. Evo, razmišljao sam da se sam ošišam. U ponedjeljak mi je 33. dan izolacije, završit će se prije globalna izolacija nego što će biti gotovi moji nalazi", kaže Kadić i poručuje:

"Koristio sam cijelu abecedu vitamina, pobjeda voli pripremu, idemo to pobijediti zajedno do kraja."

Idućeg tjedna nada se povratku na staro i početku treninga. Iz Međunarodnog olimpijskog odbora još nisu izvijestili kada će se nastaviti turnir u Londonu ni kada će biti održan drugi turnir u Parizu, a to je jedina preostala šansa Filipiju i njegovom treneru Kadiću za Tokio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.