Trener Chelseaja: Razgovarao sam s Kovačićem kako spasiti sezonu. Oduševio me

Foto: Profimedia

KATASTROFALNU sezonu igra Chelsea. Klub koji je prije samo godinu i pol bio prvak Europe, usprkos ogromnim ulaganjima u momčad na polovici 2022./2023., nakon pet poraza u zadnjih sedam utakmica u ranim fazama ispao je iz oba nacionalna kupa, a u prvenstvu je nakon 17 kola tek na desetom mjestu i čak deset bodova daleko od posljednjeg mjesta koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka.

Trener pozvao senatore na sastanak zbog katastrofalne sezone

Trener Graham Potter otkrio je da je nakon posljednje u nizu blamaža, poraza 4:0 kod Manchester Cityja u FA Cupu, pozvao senatore momčadi na krizni sastanak kako bi pokušali spasiti sezonu. "Zamolio sam vođe svlačionice, Kovu, Azpija, Thiaga i Jorgija (Matea Kovačića, Cesara Azpilicuetu, Jorginha, Thiaga Silvu, op. a.) da sjednemo i otvoreno razgovaramo o tome kako prebroditi tešku situaciju u kojoj se nalazimo.

Pričali smo dugo i otvoreno. Svi oni su me oduševili u toj diskusiji i po tko zna koji put pokazali su mi svoje ljudske kvalitete. Bili su iskreni, pozitivni i istaknuli su svoju odgovornost. Mislim da smo ovim razgovorom došli do točke s koje možemo krenuti naprijed."

Navijači su bijesni. Skandiraju Tuchelu i Abramoviču

Chelsea je pobijedio samo jednu od osam zadnjih prvenstvenih utakmica, a tijekom poraza od Cityja za ispadanje iz FA Cupa navijači kluba skandirali su imena bivšeg trenera Thomasa Tuchela i bivšeg vlasnika Romana Abramoviča.

Ne zanima ih opravdavanje da je Chelseaju trenutno ozlijeđeno čak deset igrača. Novi vlasnik Todd Boehly javno je iskazao punu podršku treneru Potteru, kojem je na posudbu do kraja sezone iz Atletica doveo Joaa Felixa.