Trener Denvera: Dao sam Jokiću loptu za uspomenu, bilo ga je sram

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ ostvario je jubilarni 100. triple-double NBA karijere s 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija u pobjedi Denvera u Houstonu 133:112 te postao tek šesti igrač u povijesti s tim dostignućem. Nakon utakmice šalio se da mu je lako kad pumpa statistiku, što je bio ciničan komentar na nesuvisle kritike analitičara željnih pažnje.

Puno ozbiljniji komentar dao je njegov trener Michael Malone koji se, dakako, nije osvrtao na brojke, nego na Jokićev učinak na parketu i to što znači za momčad Nuggetsa, koja i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji s omjerom 44-19.

Malone: Dao sam mu loptu za uspomenu, bilo ga je sram. Toliko je skroman

"Ne smijemo ga shvaćati zdravo za gotovo, dugo sam u ovom poslu i znam koliko se stvari brzo mogu promijeniti, zato moramo cijeniti sve što radi. To što ga se spominje u kontekstu svih ovih povijesnih dostignuća samo nas podsjeća koliko smo blagoslovljeni što imamo tipa poput Nikole, koji je toliko talentiran, koji je postigao sve te stvari na parketu, ali najimpresivnije kod njega je koliko je skroman.

Upravo sam mu dao loptu (za uspomenu na jubilej) i mislim da ga je bilo sram. Ne želi da se radi o njemu, zato je posebna osoba, poseban sin, poseban brat, poseban otac i poseban muž. On je jedinstvena osoba koja ne želi pozornost ni zasluge, nego samo radi svoj posao i želi ovoj momčadi donijeti prvi naslov prvaka", rekao je Malone.

Jokić ove sezone bilježi 24.8 poena, 11.7 skokova i 10.0 asistencija i mogao bi postati tek treći igrač i prvi centar u povijesti s triple-double prosjekom u sezoni. Kako njegovi Nuggetsi dominiraju Zapadnom konferencijom, Srbin je favorit za treću uzastopnu nagradu MVP-ja, što su dosad u povijesti osvojila samo tri igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.