BITKA ZA EURO

Trener koji je odbio voditi Crnu Goru protiv Kosova postaje izbornik Srbije?

Foto: EPA-EFE

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ, srpski stručnjak koji je odbio voditi Crnu Goru u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. protiv Kosova, uskoro će dobiti novi posao.

Sportski žurnal piše kako će Nogometni savez Srbije na izvanrednoj sjednici uručiti otkaz Mladenu Krstajiću, dosadašnjem izborniku, i povjerenje udijeliti Tumbakoviću.

Srbija je prekjučer kod kuće pobijedila Litvu 4:1 i tako stigla do prve pobjede u ovim kvalifikacijama u trećoj utakmici, ali Krstajiću je vjerojatno presudila katastrofa tri dana prije, kada su Srbi upisali najteži poraz u svojoj povijesti. Ukrajina ih je kod kuće deklasirala 5:0.

Ovo bi bio veliki obrat ako doista dođe do smjene, jer je predsjednik Nogometnog saveza Srbije Darko Kovačević nakon debakla protiv Ukrajine javno dao podršku Krstajiću.

"Nećemo se posebno baviti izbornikom. Nema razloga za to, Krstajić sa svojim suradnicima radi fenomenalno i ima našu podršku. Stalno smo zajedno, vidim koliko energije Mladen ulaže u pripremu svake utakmice i koliko je posvećen poslu", rekao je tada Kovačević.

Nije htio voditi Crnu Goru protiv države koju ne priznaje

Tumbaković tako izgleda postaje novi izbornik. On je pod pritiskom iz Beograda odbio povesti momčad, a Crna Gora je bila i bez nogometaša Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, koji su odbili igrati protiv Kosova, zemlje koju Srbija, zemlja njihova porijekla, ne priznaje. Nogometni savez Crne gore poručio je da su nesportske stvari pobijedile nogomet i sport u tom slučaju.

"Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni izbornika Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi momčad na utakmici s Kosovom što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom. Članovi Izvršnog odbora izrazili su veliko žaljenje što su pritisci pojedinih krugova učinili da u ovoj važnoj utakmici ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić te što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.