Trener Lyona dobio otkaz

Foto: EPA

FRANCUZ Laurent Blanc više nije trener francuskog prvoligaša Lyona, za koji nastupaju hrvatski nogometaši Duje Ćaleta-Car i Dejan Lovren. Nakon što je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu, Lyon je novu sezonu u Ligue 1 započeo s tri poraza i remijem te je trenutno na začelju prvenstvene ljestvice.

Blanc, bivši izbornik francuske nogometne reprezentacije, preuzeo je Lyon prošlog listopada kada je zamijenio Nizozemca Petra Bosza. Blanc je tada potpisao dvogodišnji ugovor, ali će nakon samo 11 mjeseci morati napustiti klub. Momčad će privremeno voditi jedan od Blancovih pomoćnika, Jean-Francois Vulliez. Novi vlasnik Lyona, američki biznismen John Textor, pronaći će Blancova nasljednika.

Kao mogući treneri Lyona spominju se bivši talijanski veznjak Gennaro Gattuso, koji je bez posla otkako je početkom godine napustio Valenciju, te Austrijanac Oliver Glasner, koji je krajem prošle sezone napustio Eintracht Frankfurt. Na popisu se navodno nalazi i bivši senegalski reprezentativac Habib Beye, koji trenutno vodi pariškog trećeligaša Red Star.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.