Trener Malmöa nakon "osmice" od Reala postao izbornik Danske

Foto: Hina

BIVŠI trener Malmoa Age Hareide (62) novi je izbornik danske nogometne reprezentacije, objavio je u četvrtak Danski nogometni savez (DBU).

Norvežanin Hereide čija je zadnja utakmica za kormilom Malmoa završila visokim porazom od 8-0 Real Madrida u Ligi prvaka, naslijedit će tako na čelu danske reprezentacije Mortena Olsena, a potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja na još dvije godine.
 
Olsen je dansku reprezentaciju vodio 15 godina, a odstupio je nakon što je od Danske u doigravanju za Euro 2016. prošli mjesec bolja bila Švedska 4-3.
 
Hareide je prije trenirao danski Brondby, a bio je i izbornik Norveške pet godina. Preuzeo je Malmo 2014. i odveo ga do naslova prvaka kao i do grupne faze Lige prvaka.
 
I Makedonci dobili izbornika
 
Makedonski nogometni savez imenovao je Igora Angelovskog (39) novim izbornikom nacionalne vrste.
 
Angelovski je od sredine listopada bio privremeni izbornik nakon što je Ljubinko Drulović dobio otkaz, no sada je ostao bez prefiksa v.d.
 
Drulović je dobio otkaz nakon što je Makedonija osvojila posljednje, šesto mjesto u skupini C kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj. Angelovski u reprezentaciju dolazi s kormila Rabotničkog.
 
Makedoniju u rujnu iduće godine očekuje početak kvalifikacije za SP 2018. godine u Rusiji. Igrat će u skupini G zajedno sa Španjolskom, Italijom, Albanijom, Izraelom i Lihtenštajnom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.